Időkapszula a leopárdhoz

Az Apple vezeték nélküli adatmentést kínál

Az Apple ma bemutatta a Mac OS X 10.5 Leopard operációs rendszer Time Machine nevű önműködő adatmentő szolgáltatását használók számára kifejlesztett Time Capsule vezeték-nélküli merevlemezt.

2008.01.18 12:30ma.hu

A Time Capsule egyetlen apró csomagban ötvözi egy 802.11n AirPort bázisállomás és egy 500 GB-os vagy 1 TB-os kiszolgáló-szintű merevlemez minden előnyét. Csak be kell kapcsolni, és a család vagy az iroda minden Mac számítógépe azonnal elmentheti adatait egyetlen Time Capsule meghajtóra.

Csak kapcsolja be a Time Capsule modult és néhány egérkattintás után minden Mac számítógépéről menthet rá adatokat; naponta vagy akár óránként, mondta Steve Jobs, az Apple elnök-igazgatója. A Time Machine és a Time Capsule segítségével minden értékes dokumentum, fénykép, klip vagy zene könnyedén biztonságba helyezhető.

A Time Machine szoftverrel való tökéletes együttműködésre tervezett Time Capsule lehetővé teszi a Mac felhasználók minden adatának vagy akár telepített programjainak mentését és kényelmes visszaállítását. Ha egy állomány elveszik vagy megsérül, az időtengely mentén visszafelé haladva könnyen meglelhető és visszaállítható. Ha szükséges, akár egy merevlemez teljes tartalmának archiválása és visszaállítása is megoldható.

Az adatmentő szolgáltatás mellett a Time Capsule egyben egy praktikus 802.11n Wi-Fi bázisállomás is, mely a korábbi 802.11g technológiával elérhető sávszélesség ötszörösét és a hatótáv dupláját kínálja*. A jelenleg forgalmazott teljes Mac termékskála (beleértve az új MacBook Air ultramobil számítógépet is) támogatja a 802.11n technológiát, de a Time Capsule használható régebbi Mac modellekkel is.

A Time Capsule beépített tápegységet tartalmaz, valamint USB 2.0 kaput nyomtató megosztásához és összesen 4 Gigabit Ethernet kaput a szélessávú Internet csatlakozás és fixen telepített Mac gépek számára. Támogatja a WPA/WPA-2 protokollokat, a 128-bites WEP kódolást; továbbá beépített NAT-képes tűzfala lehetővé teszi a Back to My Mac szolgáltatás használatát is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.