Érik az iConsole?

A konzolpiacra készül az Apple?

Meg nem erősített spekulációk szerint a játékkonzolok amúgy is zsúfolt piacára új szereplő akar bejutni: nem kisebb IT-cég, mint az Apple. Természetesen hivatalos információk nincsenek, de már levédték a cég nevét játékokhoz...

2008.02.11 11:18ma.hu

Iparági spekulánsok és fanatikus Apple-rajongók szerint a játékkonzolok piacán is megméretné magát az Apple. Alátámasztja ezt az is, hogy a cég nem mondott semmit: ezt Steve Jobsnak hagyták, hogy az aktuális Apple-happeningen legendás "Még valami" felvezetésével bemutassa a legújabb kedvenc fejlesztést (a logika valóban érdekes, de ne kötözködjünk).

Ami biztos: a cég azzal a kérelemmel fordult az amerikai szabadalmi jogokat és védjegyeket felügyelő szervezethez, hogy levédje az Apple nevet a játékos szektorban is: videójátékokhoz, kézi eszközökhöz és hasonlókhoz: ilyet csak ők gyárthatnak - vagy csak az ő engedélyükkel. Persze elképzelhető, hogy csak vigyáznak az imidzsükre (és okultak az iPhone példájából, amit a Cisco is gyárthatott volna, míg ki nem egyeztek). Persze a fantáziát az a lehetőség sokkal inkább megmozgathatja, hogy a kis i betűs termékekről ismert gyártó esetleg saját konzolféle építésébe fogna.

Ezt a teóriát igazolná az is, hogy a cég nemrégiben már levédetett egy eljárást játékokhoz: itt az érintőképernyő tudja eldönteni, hogy épp miért is nyomkodjuk a kezünkben lévő ketyerét. Az pedig túl egyszerű lenne, ha ez a megoldás az iPhone-ba biggyesztett játékokról szólna.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.