Alaposan foltozták az OS X-et

Rekord az Apple-nél: ennyi hibát még sosem javítottak

Rekord számú - közel 90 - sérülékenységet orvosol az Apple legújabb biztonsági javítócsomagja. A 2008-002 számot viselő folt-együttes a Mac OS X 10.4, illetve a Mac OS 10.5 kliens és szerver kiadásában összesen 87 rést töm be.

2008.03.20 08:45ma.hu

A frissítés-csomagban csaknem annyi folt van, mint amennyit az Apple az elmúlt évben összesen kibocsátott. Az almás cég tavaly egy alkalommal legfeljebb negyven körüli foltot tett közzé - írja a Computer World információira hivatkozva a Virusbuster hírlevele.

Milyen programokat javított ki ezúttal az Apple? Harminc alkalmazást foltozott be a cég, részben saját kódját, részben a Tiger és a Leopard operációs rendszerrel szállított külső fejlesztéseket.

Az Apple nem minősíti a kijavított sérülékenységeket. Szakértők szerint azonban számos, most kibocsátott folt más gyártók osztályozási rendszerében "kritikus" minősítést kapott volna.

A 2008-002-es javítócsomag letölthető az Apple site-járól, vagy a Mac OS X beépített frissítő szolgáltatásával telepíthető.

Pár órával a nagy folt-együttes kibocsátása előtt az Apple frissítette a Safari böngésző Mac és Windows alá írt változatát is, melyekben összesen 13 hibát javított ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.