Itt az új AirPort Express

Új Apple AirPort Express bázisállomás 802.11n technológiával

Az Apple bemutatta kedvező áru és kis méretű AirPort Express WiFi bázisállomásának legújabb változatát, mely már támogatja a (még nem végleges) 802.11n szabványt és elődjénél ötször nagyobb adatátviteli teljesítményt és kétszer nagyobb hatósugarat biztosít.

2008.03.19 19:37ma.hu

Az új AirPort Express, a jelenleg kapható legkisebb 802.11n bázisállomás USB kaput is tartalmaz, melynek segítéségével lehetővé teszi nyomtató megosztását is.

"Az Apple piacvezető szerepet tölt be a 802.11n szabványra épülő, innovatív termékeivel, megoldást kínálva minden vezeték-nélküli feladatra" - mondta Philip Schiller, az Apple nemzetközi termékmarketingért felelős alelnöke. A kicsi és mobil AirPort Express modelltől, az akár 50 felhasználót is kiszolgálni képes AirPort Extreme változaton keresztül egészen a biztonsági adatmentési funkciókkal felfegyverzett Time Capsule megoldásig, az Apple vásárlói már a 802.11n rendszer előnyeit is élvezhetik.

Az AirPort Express egyetlen, könnyű, kompakt eszközbe sűrítve kínálja az Apple legjobb vezeték-nélküli technológiáit. Akár 10 PC és Mac felhasználó számára lehetővé teszi a széles-sávú Internet-kapcsolat megosztását, valamint saját USB kapujának köszönhetően a hálózati nyomtatást egy megosztott nyomtatóra. A mellékelt AirPort Utility szoftver rendkívüli mértékben leegyszerűsíti az új bázisállomás üzembe helyezését, de elérhetővé teszi annak fejlett szolgáltatásait is, mint a Wi-Fi Protected Access (WPA/WPA2) jogosultság-kezelés, a 128-bites WEP titkosítás és a beépített tűzfal.

Az Apple most a teljes AirPort bázisállomás termékcsalád mellett már az iMac, Apple TV és Time Capsule modelleken is elérhetővé teszi a 802.11n technológiát.

A kombinált analóg és digitális hangkimenetnek köszönhetően az AirPort Express akár vezeték nélküli kapcsolatot is teremt a HiFi-berendezés és a digitális zenei gyűjtemény között. Az iTunes szoftver önműködően érzékeli az AirPort Express bázisállomást, és felkínálja a számítógép saját hangszórója helyett.

Az új AirPort Express bázisállomások is képesek kiterjeszteni más AirPort Extreme vezeték-nélküli hálózatok hatósugarát a WDS technológiának köszönhetően.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.