Massa nyugodt lesz Brazíliában????

Domenicali: Brazília mindenkinek kihívás lesz, Massának nem kell idegeskednie...

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali, állítása szerint mindenkinek komoly kihívások, izgalmakat tartogathat a Brazil Nagydíj. Szerinte Massa lehet az egyik legnyugodtabb a hétvégén.

2008.10.21 14:32f1-live.hu

A helyzet jól ismert: Egy hátralévő verseny, hét pont hátrány. Ez ugye azt jelenti, hogy a brit versenyző, ha már csak ötödik lesz, akkor hiába nyer a hazai pályán versenyző Massa, nem lesz világbajnok.

Domenicali szerint mind a két oldalon lesz nyomás a versenyzőkön, de szerinte a McLaren britjén, ha egy kicsivel is, de több.

A csapatfőnök azt is elismerte, hogy a Kínai Nagydíjon mutatott teljesítményük messze volt a tökéletestől. „Mind a két oldalt lesz nyomás”- kezdte az olasz.

„Nemrég beszéltem Martin Whitmarsh-sal (McLaren ügyvezető igazgatója) és egyetértettünk abban, hogy mind a két oldalon nagy a koncentráció, de mindenki retteg attól, hogy valami váratlan történik.”

„Szerintem Lewis biztosan azt fogja gondolni, hogy, ó te jó ég csak ne legyen még egy nehéz verseny. A másik oldalon azonban Felipe is ezt teszi, és mi is ezt tesszük, mint csapat, ezért tartom nagyon fontosnak, hogy először is nyugodjunk meg. Aztán meglátjuk mit sikerül kihozni a két bajnoki címből.”

Massa ha sikeresen végrehajtja a (látszólag) lehetetlent, akkor az első brazil világbajnok lehet Ayrton Senna óta. Domenicali szerint Massa nyugodtabb lesz a versenyen, egyrészt mert otthon van, másrészt, mert neki kevesebb esélye van most a bajnoki címre.

„Szerintem a most vasárnapi volt a legstresszesebb versenye Felipének, mivel ekkor reális esélye volt arra, hogy átvegye a vezetést. Elég lett volna annyi, hogy Lewis előtt végez, de végül nem sikerült. Megtettük a tőlünk telhető maximumot. Többet várok Felipétől Brazíliában. Nem mondom azt, hogy teljesen nyugodt lesz, de nem lesz annyira feszült. Szerintem, jól fogja megoldani a helyzetet.”- fejezte be Domenicali.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.