Webber és Heidfeld is büntetést kapott...

Kínai Nagydíj: Hamilton indul az élről

Lewis Hamilton, a McLaren-Mercedes brit pilótája indulhat az élről a Forma-1-es világbajnokság idei 17. futamán, a vasárnapi Kínai Nagydíjon.

2008.10.18 09:59MTI

A második helyről a ferraris finn Kimi Raikkönen, a harmadikról pedig csapattársa, a brazil Felipe Massa vághat neki a sanghaji futamnak.

A vb-címért Lewis Hamiltonnal és Massával együtt versenyben lévő lengyel Robert Kubica (BMW-Sauber) csupán a 11. kockából startolhat.

Mark Webbernek tönkrement a motorja a szombati szabadedzésen, így az időmérőre ki kellett cserélni a hajtóművet a kocsijában, ezért pedig tízhelyes büntetést kapott, vagyis az elért hatodik pozícióból a tizenhatodikba sorolták vissza.

Egy motornak két egymást követő futamot kell kibírnia, de az idénybeli első kényszerű cserénél még nincs büntetés. Webber azonban már másodszor kényszerült idő előtt váltani.

A versenybíróság Nick Heidfeldet is megbüntette, ugyanis az edzés első felében akadályozta David Coulthardot a gyors körében, ezért a német pilótát három hellyel hátrébb sorolták, melynek következtében a hatodik rajtrács helyett csak a kilencedikből vághat neki a futamnak.

Rajtsorrend:

1. sor: Lewis Hamilton (brit, McLaren-Mercedes) Kimi Raikkönen (finn, Ferrari) 2. sor: Felipe Massa (brazil, Ferrari) Fernando Alonso (spanyol, Renault) 3. sor: Heikki Kovalainen (finn, McLaren-Mercedes) Sebastian Vettel (német, Toro Rosso) 4. sor: Jarno Trulli (olasz, Toyota) Sebastien Bourdais (francia, Toro Rosso) 5. sor: Nick Heidfeld (német, BMW-Sauber) Nelson Piquet Jr. (brazil, Renault) 6. sor: Robert Kubica (lengyel, BMW-Sauber) Timo Glock (német, Toyota) 7. sor: Rubens Barrichello (brazil, Honda) Nico Rosberg (német, Williams) 8. sor David Coulthard (brit, Red Bull) Mark Webber (ausztrál, Red Bull) 9. sor: Nakadzsima Kazuki (japán, Williams) Jenson Button (brit, Honda) 10. sor: Adrian Sutil (német, Force India) Giancarlo Fisichella (olasz, Force India)

A futamra vasárnap - magyar idő szerint - 9 órától kerül sor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.