23 évesen világbajnok lesz?

Hamilton a legfiatalabb világbajnok lehet, a Kínai Nagydíj következik

Már vasárnap, a Kínai Nagydíjon minden idők legfiatalabb Forma-1-es világbajnoka lehet a brit Lewis Hamilton.

2008.10.15 14:16MTI

Két futammal a sorozat zárása előtt a McLaren-Mercedes 23 éves versenyzője öt ponttal előzi meg a Ferrari brazilját, Felipe Massát, így valószínűleg kettejük közül kerül ki az új vb-győztes.

Rajtuk kívül még a harmadik lengyel Robert Kubica szerezheti meg a végső elsőséget, mivel Hamiltontól 12 pont a lemaradása.

A brit pilóta abban az esetben ünnepelhet már vasárnap, ha Sanghajban hat ponttal többet szerez Massánál, de kettőnél nem kevesebbet Kubicánál.

Hamilton 23 éves 10 hónapos és 12 napos lesz a Kínai Nagydíj napján, azaz a legfiatalabb világbajnoka lenne a Forma-1 58 éves történetének. Jelenleg a spanyol Fernando Alonso vezeti ezt a listát: 24 éves és 58 napos volt első vb-címe megszerzésekor, 2005-ben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.