Kínában a Forma 1-es mezőny

Első szabadedzés: Hamilton volt a leggyorsabb

A világbajnoki pontversenyben élen álló Lewis Hamilton nyerte a Kínai Nagydíj első szabadedzését, de legnagyobb riválisa egyelőre szorosan ott van a nyomában.

2008.10.17 08:09MTI/ma.hu

Az idei versenynaptár utolsó előtti versenyhelyszínére érkeztek a Forma 1-es pilóták a kínai Sanghajba, ahol ma hajnalban már le is bonyolították az első szabadedzést. Itt, a pontversenyben vezető Lewis Hamilton, a McLaren-Mercedes brit pilótája érte el a legjobb köridőt, míg a második helyen a brit legnagyobb riválisa, a ferraris Felipe Massa, a harmadikon pedig a brazil csapattársa, a finn Kimi Raikkönen végzett.

Úgy tűnik tehát, hogy az idei világbajnoki címre leginkább esélyes két pilóta jó formában vág neki az utolsó előtti versenynek, ám egyetlen szabadedzésből azért nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni. Ezekkel ugyanis korábban sem akadt komoly baja a két versenyzőnek, ám azt már mindketten több alkalommal is bizonyították, hogy aki jól megy az edzésen, azt nem feltétlenül remekel a versenyen. Az utóbbi futamokon mindkét pilóta elég sokat hibázott, úgyhogy a hozzáértők szerint kettejük közül végül az győzedelmeskedhet, aki az utolsó két versenyen kevesebb hibát vét.

A verseny ma a második szabadedzéssel folytatódik, míg holnap az időmérőre, és vasárnap magára a nagydíjra kerül sor.

Eredmények:

1. szabadedzés:
1. Lewis Hamilton (brit, McLaren-Mercedes) 1:35.630 perc
2. Felipe Massa (brazil, Ferrari) 1:36.020
3. Kimi Raikkönen (finn, Ferrari) 1:36.052
4. Heikki Kovalainen (finn, McLaren-Mercedes) 1:36.103
5. Robert Kubica (lengyel, BMW-Sauber) 1:36.507
6. Fernando Alonso (spanyol, Renault) 1:36.661

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.