Kihallgatta a rendőrség Sabine Kehmet

A száguldás miatt bukott Schumacher? - A menedzser cáfol

Hosszas kihallgatáson vett részt csütörtökön Sabine Kehm, Michael Schumacher menedzsere: a rendőrség hivatalból vizsgálja a súlyos baleset körülményeit és az is felmerült, hogy az autóversenyző túl gyorsan siklott a hegyen.

2014.01.02 18:54ma.hu
Fotó: MTI

Bár hivatalosan az érintett nem erősítette meg, egy grenoble-i újság értesülései szerint a francia rendőrség csütörtökön kihallgatta Sabine Kehmet, Michael Schumacher menedzserét. A vallomástételre a hivatalból indított nyomozás miatt volt szükség, a rendőrség vizsgálja az egykori Forma-1 pilóta életveszélyes balesetének körülményeit. A menedzser cáfolta azt a néhány napja felröppent pletykát, miszerint Schumi azért bukott el síelés közben és ütötte be a fejét, mert túl gyors volt a tempója.

"Ez a rendkívül rossz és szerencsétlen körülmények miatt alakult így, nem pedig azért, mert túlságosan gyorsan siklott lefelé. Több síoktatóval is beszéltem, akik mind azt mondták, hogy egy ehhez hasonló baleset bármikor megtörténhet, akár 10 km/h-s sebesség mellett is. Ez csak egy nagyon-nagyon szerencsétlen eset" - fogalmazott. A balesethez ugyanakkor hozzájárulhatott az is, hogy az akkor viselt síléc nem Schumacher saját tulajdona volt, csak bérelte azt, és amint azt a német Bild című lap megírta, ez közrejátszhatott a balesetben, mert a sportoló nem ismerte tökéletesen a lécet.

Állapotáról továbbra sincs új hír, ami a rajongók számára bizakodásra ad okot: ha nem romlik a helyzet, már az is jónak számít. Az orvosi megfogalmazás szerint "kritikus, de stabil" állapotban lévő egykori autóversenyző december 29-én szenvedett súlyos agysérülést, amikor a francia Alpokban lévő Méribelnél síelés közben elesett és feje egy kiálló sziklának csapódott. Bár volt rajta bukósisak, az ütés ereje annyira nagy volt, hogy mire a grenoble-i kórházba értek vele - előtte egy moutiers-i egészségügyi központba vitték -, már kómában volt. Azóta is mesterséges mélyaltatásban tartják és két életmentő agyműtétet kellett rajta végrehajtani, a második után "apróbb biztató jeleket" észleltek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.