A legenda is volt már életveszélyben

Niki Lauda is biztatja Schumachert

A sok híresség mellett legutóbb Niki Lauda is jókívánságokat küldött Michael Schumachernek - még ha azok nem is jutnak el hozzá közvetlenül. A veterán pilóta is volt már életveszélyben.

2014.01.02 11:32ma.hu

"Hiszem, hogy valakinek lennie kell, aki megpróbál segíteni az efféle helyzetekben" - fogalmazott Niki Lauda egykori Forma-1-es pilóta, aki csatlakozott az eddigi hírességekhez és jókívánságait küldte a kómában fekvő Michael Schumachernek.

Niki Lauda (Fotó: MTI)

A kritikus, de stabil állapotban lévő, tavaly visszavonult autóversenyző december 29-én szenvedett súlyos agysérülést, amikor a francia Alpokban lévő Méribelnél síelés közben elesett és feje egy kiálló sziklának csapódott. Bár volt rajta bukósisak, az ütés ereje annyira nagy volt, hogy mire a grenoble-i kórházba értek vele - előtte egy moutiers-i egészségügyi központba vitték -, már kómában volt. Azóta is mesterséges mélyaltatásban tartják és két életmentő agyműtétet kellett rajta végrehajtani, a második után "apróbb biztató jeleket" észleltek.

Niki Lauda 1976-ban szenvedett életveszélyes sérüléseket a Német Nagydíjon, amikor az esőáztatta pályán az egyik kanyarban kisodródott, autója pedig az oldalfalnak ütközve kigyulladt és a pályán keresztben állt meg. Pillanatokkal később egy másik autó rohant bele, az ekkor már hatalmas lángokkal égő kocsiból végül sikerült időben kimenekíteni a versenyzőt, de a füst miatt tüdeje és keringése összeomlott, kómában szállították kórházba. A legendás versenyző hat héttel később már újra rajthoz állt a Ferrarijában.

Története reményt adhat a Schumiért aggódóknak is, Lauda viszont nem titkolta, hogy szerinte csak a már említett "valakin" múlik, hogy hogyan alakulnak az események. "Úgy vélem, teljesen megdöbbentő és megmagyarázhatatlan, hogy egy ilyen nagyszerű pilóta, aki hét világbajnokságot és több mint 300 versenyt megnyert, életben maradt, most pedig egy ilyen dolog történik vele" - fogalmazott. "A hírek nem túl biztatóak" - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.