Nincs változás

Továbbra is kritikus, de stabil Michael Schumacher állapota

Továbbra is kritikus állapotban van Michael Schumacher, de állapota stabilnak mondható. Az egykori Forma-1 pilóta életéért rajongók milliói imádkoznak, és minden túlélt éjszaka újabb reményt ad nekik.

2014.01.02 09:14ma.hu

Nincs változás Michael Schumacher állapotában, továbbra is kritikusnak, de stabilnak mondható - ezt az egykori Forma-1 pilóta menedzsere, Sabine Kehm közölte még szerdán az újságírókkal. A legfrissebb hírek szerint ma nem várható az elmúlt napokban már megszokott délelőtti sajtótájékoztató, a menedzser szerint ugyanis annak nincs értelme, hogy csak azért hívja össze az újságírókat, hogy elmondja, nincs változás. Ebben az orvosok is egyetértettek. A sportcsillag rajongói és tisztelői számára azonban már az is újabb és újabb reményt ad, ha Schumacher állapota nem romlik.

Közben egymás után érkeznek a jókívánságok a sportvilág nagyjaitól is, Jack Wilshere az Arsenal focicsapata nevében egy fotóval kívánt mielőbbi gyógyulást az autóversenyzőnek, aki a negyedik éjszakát töltötte a kórházban, mesterséges kómában tartva.

Fotó: Twitter

Schumacher, aki pénteken lesz 45 éves, síelés közben szenvedett súlyos agysérülést, amikor nekicsapódott a feje egy sziklának. Noha viselt bukósisakot, a baleset nagyon szerencsétlenül történt: épp egy barátjának segített volna 14 éves fia jelenlétében, mikor rásiklott egy sziklára és hatalmasat bukott.

A hétszeres világbajnok Forma-1-es pilótát kezelő orvosok sem bocsátkoznak jóslatokba, ugyanis jelenleg az életmentő kezeléseken dolgoznak. Fő cél, hogy csökkentsék a nyomást a koponyaűrben, ehhez mesterségesen lehűtötték a beteget. Eddig kétszer műtötték meg az agyát, a másodikat követően apró javulást tapasztaltak.

Kehm azt is leszögezte, hogy Schumacherrel van a családja, szinte egy percre sem hagyják magára, valaki mindig vele marad - utalva arra, hogy egy riporter papnak álcázva próbált bejutni a német legenda betegágyához.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.