Síbaleset

Michael Schumacher szóvivője végre elmondta az igazat

Kiderült, hogyan szenvedhetett ekkora balesetet Michael Schumacher a franciaországi síparadicsomban.

2013.12.31 14:41ma.hu

Noha jelenleg is folynak a vizsgálatok arra vonatkozóan, miért és hogyan szenvedett életveszélyes sérüléseket a francia Alpokban vasárnap Michael Schumacher, Sabine Kehm menedzsere annyit elárult az esettel kapcsolatban, hogy a hétszeres világbajnok Forma 1-es pilóta egy elesett barátján akart segíteni, mikor rásiklott egy sziklára, ami miatt nekicsapódott egy másiknak. A szóvivő szerint azt sem igaz, hogy Schumacher két kijelölt sípálya között siklott le, a jelenleg kómában fekvő férfi csak a kijelölt helyeket használta.

Mint arról már korábban írtunk, a franciaországi Méribelnél síelő, e hét pénteken 45 éves Schumacher vasárnap délelőtt 11 óra körül bukott és feje egy sziklának csapódott. A francia média szerint 14 éves fiával volt, menedzsere azonban ezt is cáfolta.

Az már biztos, hogy a versenyző viselt bukósisakot. Előbb egy moutiers-i, onnan pedig délután egy grenoble-i kórházba szállították. Schumacher a méribeli síparadicsom igazgatója szerint tudatánál volt, de nagyon zavarodottnak tűnt, amikor elszállították. Mire Grenoble-ba vitték, már kómában volt. Azóta két agyműtéten is átesett, állapota válságos.

A Forma-1 történetének legeredményesebb versenyzője tavaly vonult vissza. A feleségével és két gyerekével Svájcban élő Schumacher pályafutása során 91 futamon diadalmaskodott, vb-címeit a Benettonnal és a Ferrarival nyerte. Pályafutása során több balesetet is szenvedett, ezek közül a legsúlyosabbat 1999-ben Silverstone-ban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.