Schumacher síbalesete

Élet és halál közt Michael Schumacher

Továbbra is kómában van az Alpokban vasárnap síbalesetet szenvedett hétszeres világbajnok. Videóval!

2013.12.30 11:28MTI

A grenoble-i kórház orvosai a hétfői sajtótájékoztatón közölték, hogy a hétszeres Forma-1-es világbajnok állapota "rendkívül komoly, mivel súlyos agysérüléseket szenvedett". Jelenleg mesterséges kómában tartják, túlélési esélyeiről nem nyilatkoztak az orvosok, akik annyit mondtak: Schumacher az életéért küzd, de egyelőre nincs szükség újabb műtétre.

"Nyugtalanok vagyunk az állapota miatt, jelenleg az a legfontosabb, hogy ne növekedjen a fejében a nyomás" - közölte Gérard Saillant professzor, aki pályafutása során többször is kezelte az autóversenyzőt, és a baleset hírére Grenoble-ba utazott.

A Méribelnél síelő, e hét pénteken 45 éves Schumacher a francia média szerint 14 éves fiával volt, menedzsere azonban csak annyit közölt, hogy nem volt egyedül. Vasárnap 11 óra körül két kijelölt sípálya között siklott le, amikor nagy sebességgel bukott, és feje egy sziklának csapódott. A méribeli síparadicsom igazgatója szerint tudatánál volt, de nagyon zavarodottnak tűnt, amikor elszállították.

Az orvosi stáb szerint sisak nélkül valószínűleg nem élte volna túl a balesetet, amelyet követően előbb egy moutiers-i, onnan pedig délután egy grenoble-i kórházba szállították - ekkor már kómában volt -, s ott életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

A Forma-1 történetének legeredményesebb versenyzője tavaly vonult vissza. A feleségével és két gyerekével Svájcban élő Schumacher pályafutása során 91 futamon diadalmaskodott, vb-címeit a Benettonnal és a Ferrarival nyerte. Pályafutása során több balesetet is szenvedett, ezek közül a legsúlyosabbat 1999-ben Silverstone-ban.

Az autósport legnagyobbjai - élükön Sebastian Vettellel és Felipe Massával - egymás után kívántak felépülést a korábbi versenytársnak, csakúgy mint több más sportág német sztárjai, köztük a kosaras Dirk Nowitzki, a futballista Lucas Podolski és a teniszező Sabine Lisicki.


Conférence de presse des médecins de Michael... by ledauphinelib

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.