Síbaleset

Továbbra is válságos Michael Schumacher állapota

Andrea Merkel reményének adott hangot, hogy Schumacher ismét győzedelmeskedik, és felgyógyul a rendkívül súlyos balesetből. A kancellár kormánya nevében erőt és kitartást kívánt Michael Schumacher családjának.

2013.12.31 07:11MTI

Az éjszaka folyamán nem érkezett újabb hír a francia Alpokban vasárnap síbalesetet szenvedett Michael Schumacher állapotáról, a korábbi hétszeres világbajnok továbbra is kómában van, állapota válságos. A grenoble-i kórház a hírügynökségek érdeklődésére keddre virradóan csak annyit közölt, hogy - ha rendkívüli esemény nem történik - újabb hivatalos tájékoztató késő délután várható.

Az orvosok a hétfői sajtótájékoztatón azt közölték, hogy a hétszeres Forma-1-es világbajnok állapota "rendkívül komoly, mivel súlyos agysérüléseket szenvedett". Jelenleg mesterséges kómában tartják. Túlélési esélyeiről az orvosok nem nyilatkoztak. A Méribelnél síelő, pénteken 45 éves Schumacher a francia média szerint 14 éves fiával volt, menedzsere azonban csak annyit közölt, hogy nem volt egyedül. Vasárnap 11 óra körül két kijelölt sípálya között siklott le, amikor nagy sebességgel bukott, és feje egy sziklának csapódott. A Bild című napilap legfrissebb számában arról írt, hogy Schumacher bukósisakja az ütés erejétől kettétörött. Az orvosi stáb szerint sisak nélkül valószínűleg nem élte volna túl a balesetet.

Németországból és a világ több más országából politikusok, neves közéleti személyiségek és sportolók egymás után fejezték ki azt a reményt, hogy a világhírű versenyző felépül a balesetből. Angela Merkel kancellár szóvivője útján tudatta, hogy a németek millióihoz hasonlóan őt magát és egész kormányát mélységesen megrázták a történtek. Merkel reményének adott hangot, hogy Schumacher ismét győzedelmeskedik, és felgyógyul a rendkívül súlyos balesetből. A kancellár kormánya nevében erőt és kitartást kívánt Michael Schumacher családjának.

Bill Clinton volt amerikai elnök Twitter-üzenetben hangsúlyozta, hogy imádkozik Schumacherért és családjáért.

Mielőbbi felépülést kívánt a Forma-1 legeredményesebb versenyzőjének a Barcelona futballcsapatának több játékosa.

Niki Lauda korábbi háromszoros világbajnok Forma-1-es pilóta az osztrák televízióban úgy fogalmazott: "Imádkozom istenhez, hogy minden rendben legyen, de sajnos jelenleg nem így fest a helyzet".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.