Schumacher síbalesete

Túlélte az éjszakát Michael Schumacher

Stabil volt a német legenda állapota az éjszaka folyamán, ám a Francia Alpokban bekövetkezett síbalesete során szenvedett agysérülése még mindig kritikus.

2014.01.01 13:08ma.hu

Mindezt szerda reggel közölte Michael Schumacher menedzsere. Sabine Kehm az újságíróknak elmondta: összességében az állapota változatlan a második agyműtéte óta, amikor is apró javulást tapasztaltak orvosai. „A jó hírünk ma, hogy Michael Schumacher állapota nem romlott” – közölte a menedzser.

Schumacher, aki pénteken lesz 45 éves, súlyos agysérülést szenvedett, mikor síelés közben nekicsapódott feje egy sziklának. Noha viselt bukósisakot, sajnos a baleset nagyon szerencsétlenül történt: épp egy barátjának segített volna 14 éves fia jelenlétében, mikor rásiklott egy sziklára és hatalmasat bukott.

A hétszeres világbajnok Forma-1-es pilótát kezelő orvosok sem bocsátkoznak jóslatokba, ugyanis jelenleg az életmentő kezeléseken dolgoznak. Fő cél, hogy csökkentsék a nyomást a koponyaűrben, ehhez mesterségesen lehűtötték a beteget.

Kehm azt is leszögezte, hogy Schumacherrel van a családja, szinte egy percre sem hagyják magára, valaki mindig vele marad – utalva arra, hogy egy riporter papnak álcázva próbált bejutni a német legenda betegágyához.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.