A Red Bull nem esik ki

Alonso szerint nincs ok az aggodalomra

Fernando Alonso állítása szerint nyugodt a Ferrari téli teszteken nyújtott teljesítménye ellenére, mondván ebből túl korai lenne még hosszútávú következtetéseket levonni. Habár a maranellóiak sok problémával találták szembe magukat a radikális F2012-es modell viselkedésének kapcsán, a csapat elégedett a Barcelonában látottakkal.

2012.03.01 11:30ma.hu

Alonso szerint ez nem a megfelelő időpont sem a túlzott optimizmusra, sem a kétségbeesésre, hiszen teljes erejükből az Ausztrál Nagydíjig befejezendő feladatokra kell koncentrálniuk.

A Forma-1 kétszeres világbajnoka szerint a téli tesztek természetéből kifolyólag egyelőre lehetetlen megmondani a Ferrari erősorrendben elfoglalt helyét, de bízik újabb kiváló eredmények elérésében.

”Fogalmam sincs, hogy elsők vagyunk, másodikak, vagy kilencedikek. A munka azon szakaszában vagyunk, amikor nagyon nehéz felmérni, ki hol is áll valójában. Az egész csupán spekuláció.”

”Várható, hogy két év dominancia után a Red Bull nem esik ki a Q2-ben Ausztráliában. Az is gyanítható, hogy a McLaren, a Mercedes, és a Ferrari nem lesz messze a győzelemtől, mivel nagyszerű csapatok. Ez mind csak feltételezés, de reméljük így lesz, és az élen küzdünk majd.”

A 30 éves versenyző elutasította azokat a feltételezéseket is, miszerint csapata nyomás alatt van az idei világbajnoki küzdelemben, miután a 2008-as konstruktőri cím óta nem sikerült megszereznie a koronát.

”Ez egy fontos év, így van – ám kizárólag az általunk felállított követelmények miatt, nem pedig az elmúlt évek relatív sikertelensége folytán.”

A fogadás világában jártasak tudják, hogy a bukmékerek Alonsót Sebastian Vettel mögött jelenleg a második legesélyesebbnek tartják a világbajnoki cím megszerzésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.