Mondhatni, elégedet...

Webber nem írná le a Ferrarit

Habár a maranellói gárda nem szerepelt valami fényesen sem a jerezi, sem a barcelonai teszten, Mark Webber szerint nagy hiba volna kétségbe vonni a Ferrari erős szezonkezdését - különösképp Fernando Alonsóval a volánnál.

2012.02.28 16:19Fehér Tamás - OMRUK

A tizenegyedik Forma-1-es szezonját megkezdő ausztrál versenyző nagyon tiszteli a spanyol világbajnokot.

„Amíg Fernandónak kormány van a kezében, mindig ott lesz a toppon” – mondta Webber. „Soha nem becsülheted le. A McLaren elég felkészültnek tűnik, de láttunk már csapatokat, akik télen szervezetlennek tűntek, majd az idénynyitón meglepetést okoztak. A magunk dolgára koncentrálunk. Sok teendőnk van Milton Keynes-ben, hogy az elkövetkező pár napban felkészítsük az autót az újabb barcelonai tesztre, aztán pedig még több munka vár ránk Melbourne-ig. A Ferrarihoz hasonlóan egy nappal eltoltuk a tesztünket, ami kicsit szorosabbá teszi az időbeosztásunkat március 18-ig, de rengeteg adatot kell feldolgoznunk az elmúlt két tesztről.”

A 35 éves pilóta elégedett csapata eddig elért fejlődésével, és már nagyon várja a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat.

„Egyelőre jól mennek a téli tesztjeink, jól haladunk az RB8-as fejlesztésével. Meglehetősen optimista vagyok az első versennyel kapcsolatban. Mindannyian szeretünk vezetni a teszteken is, de a versenyzés az igazi – ekkor derül ki, ki hol is áll valójában” – vélekedett Webber.

A szakértők bravúrnak könyvelnék el, ha a szezon végén Webber vehetné át a világbajnoknak járó trófeát, és a fogadási tippek sem őt tartják a végső győzelemre a legesélyesebbnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.