Kiemelkedő sportteljesítményéért vehette át díját

Kitüntették Sebastian Vettelt

Kiemelkedő sportteljesítményéért magas állami kitüntetést kapott hazájában Sebastian Vettel, aki tavaly címét megvédve lett másodszor is világbajnok a Forma-1-ben.

2012.02.24 10:59MTI

A 24 éves pilóta pénteken, Berlinben vette át az Ezüst Babérlevél elnevezésű díjat Horst Seehofer bajor kormányfőtől, a Bundesrat - a törvényhozás felsőházának - elnökétől, aki Christian Wulff eddigi államfő múlt pénteki lemondása után ideiglenesen látja el a szövetségi elnöki feladatokat. Az indoklás szerint Vettel nemcsak a bajnoki címmel, hanem példamutató életvitelével is kiérdemelte az elismerést. Az Ezüst Babérlevél a sportolóknak adható legmagasabb kitüntetés Németországban.
   
A Red Bull versenyzője a barcelonai tesztelést megszakítva utazott haza, hogy átvegye a díjat, amelyet a hétszeres F1-es világbajnok Michael Schumacher is megkapott 1995-ben.
   
"Talán tudják, hogy szívesen gyűjtök kupákat és trófeákat. Az Ezüst Babérlevél különleges elismerés, ilyet nem kap minden évben az ember, sőt, lehet, hogy csak egyszer az életében" - mondta az ünnepelt újságírók előtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.