Dübörögtek Spanyolországban

Schumacher vitte a jereszi tesztet

Michael Schumacher, a Mercedes GP hétszeres világbajnok német versenyzője érte el a legjobb köridőt szerdán, a Forma-1-es csapatok idei első hivatalos tesztjének második napján, a spanyolországi Jerezben.

2012.02.08 18:21MTI

A 43 esztendős pilóta - aki több mint 130 kört teljesített - a tavalyi Mercedesben ülve 1:18.561 perc alatt ért körbe a 4,42 kilométer hosszú pályán, ezzel több mint egy másodperccel megjavította a 2007-es világbajnok Kimi Ra:ikkönen, a Lotus finn versenyzője által a keddi első tesztnapon megfutott legjobb időt.

A második pozícióban - jócskán, több mint fél mp-cel elmaradva Schumacher idejétől - Mark Webber, a konstruktőri vb-címvédő Red Bull ausztrál pilótája zárt, őt a harmadik helyen honfitársa, Daniel Ricciardo, a Toro Rosso fiatal tehetsége követte. Ra:ikkönen ötödik lett, hatodikként a Ferrari brazilja, Felipe Massa végzett, a 2009-ben vb-győztes Jenson Button pedig a nyolcadik időt érte el az új McLarennel.

A világbajnoki címvédő német Sebastian Vettel először pénteken próbálhatja ki az idei Red Bullt. A jerezi teszt szombaton zárul, ezt követően február 21-től 24-ig Barcelonában, majd március 1. és 4. között szintén a katalán város közelében található Circuit de Catalunyán gyakorolnak a versenyzők. Az idei vb első futamát, az Ausztrál Nagydíjat március 18-án rendezik Melbourne-ben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.