Barcelona, harmadik nap

F1 - Maldonado futotta a legjobb köridőt a csütörtöki teszten

Pastor Maldonado, a Williams venezuelai pilótája érte el a legjobb köridőt csütörtökön, a Forma-1-es csapatok Barcelona közelében zajló hivatalos tesztjének harmadik napján.

2012.02.23 18:39MTI

Maldonado 106 kört teljesített a gyakorlás során, s leggyorsabb körében 1:22.391 perc alatt ért végig a 4,655 km hosszú pályán, így közel egy másodperccel volt jobb, mint a második helyen zárt, hétszeres világbajnok német Michael Schumacher (Mercedes, 127 kör).
   
Kobajasi Kamui, a Sauber japán versenyzője harmadik lett, míg a negyedik pozícióban a 2009-es vb-győztes Jenson Button, a McLaren brit pilótája végzett. Az újonc francia Jean-Eric Vergne (Toro Rosso) az ötödik helyen fejezte be a gyakorlást, Mark Webber, a konstruktőri vb-címvédő Red Bull ausztrál versenyzője pedig - közel 2.5 mp lemaradással - hatodik lett.
   
A barcelonai teszt pénteken zárul, majd jövő csütörtöktől vasárnapig szintén a katalán város közelében található Circuit de Catalunyán tesztelnek a csapatok.
   
Az idei vb első futamát, az Ausztrál Nagydíjat március 18-án rendezik Melbourne-ben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.