Közös vonások Michael Schumacherrel?

"Számomra Alonso az elsőszámú pilóta a Forma-1-ben"

Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke Madonna di Campiglio-ban, a Ferrari Wrooom elnevezésű rendezvényeinek a helyszínén mesélt a Ferrari versenyzőiről és Lewis Hamilton-ról.

2011.08.06 18:36f1-live.hu

Domenicali egy, a téli rendezvénynél jóval visszafogottabb esemény keretein belül pattant nyeregbe a hegyoldalakon. A Wrooom Summer 2011-en nincsenek jelen a pilóták és a Ducati versenyzői, csak a csapatfőnök és néhány további alkalmazott a gyárból.
 
„Számomra Fernando Alonso az elsőszámú pilóta jelenleg a Forma-1-ben. Sok közös vonást látok közte és Michael Schumacher között. Utóbbi versenyző az, aki nyomott hagyott a történelmünkben. Igazság szerint, Fernando néhány területen jobb is, mint Michael. Gyorsabban be tudott illeszkedni a csapatba és hamarabb vált vezéregyéniséggé. Ebben gyorsabb volt Michael-nél, akinek egy kicsivel több idő kellett ehhez” – mondta Domenicali.
 
„Láttam, hogy az utolsó három versenyen miként javult Massa, és biztos vagyok benne, hogy nagyon jól fog menni a szezon második felében. Felipének nyugodtnak kell maradnia és a legjobbat kihozni a tehetségéből, ami nagyon sokoldalú: egy körön nagyon gyors tud lenni, de talán kicsit kiegyensúlyozottabb is lehetne a teljesítménye a versenyeken.

Egyáltalán nem egyszerű tartani a lépést egy olyan pilótával, mint Fernando Alonso, de ez motivációként kell, hogy hasson, nem kifogásként. Számunkra nagyon fontos, hogy Felipe a legjobb formáját hozz, mivel másfél évig még biztosan a mi pilótánk marad.
 
„Nagyon örültem, hogy Hamilton azt mondta „soha nem mondd, hogy soha” a Ferrari kapcsán. Mindenki arra vágyik, hogy előbb-utóbb Maranello-ba jöhessen, hisz nem akármit képviselünk a Formula 1 történetében. Bár nem hiszem, hogy ez bekövetkezik a közeli, vagy a távoli jövőben.

A Ferrari jövőjét illetően, szerintem az a legjobb párosítás, ha van egy nagy tapasztalattal rendelkező, jó nevű pilótánk egy fiatal tehetséggel az oldalán. Olyan nyomás alatt, mint amilyen alatt mi vagyunk, szóba sem jöhet, hogy egyszerre legyen két fiatal pilótánk.”
 

„Mindig próbálok optimista lenni. Szerintem még van esélyünk és folytatjuk a munkát egészen addig, amíg matematikai eséllyel bírunk. Természetesen versenyeket kell nyernünk és akkor valami változhat. Eddig is megtehettük volna, mostmár azonban tudjuk, mi és miért nem sikerült. A „ha” és „de” szavak azonban nem változtatnak semmin, ezért mi csak a jövőre koncentrálunk.

Ha pontoznom kellene az eddigi teljesítményünket, akkor egy erős 6-ost adnék rá, ez jól jelképezi az évad eleje rettenetes teljesítményünket és a mostanában látott megerősödésünket is. Elvárásaim szerint ez folytatódni fog, láthattuk, hogy Fernando az elmúlt 4 futamon több pontot szerzett, mint bárki más.

A célunk az, hogy annyi futamot nyerjünk, amennyit csak lehetséges és az autónk versenyképes legyen. Nem szabad elfelejteni, hogy tavaly az utolsó versenyig harcban voltunk a bajnoki címért, pedig lassabb volt az autónk a Red Bull-októl. Tovább akarjuk csökkenteni a lemaradásunkat, amit az utóbbi futamokon eddig sikeresen meg is tettünk.”

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.