Nyilatkozott az elsőszámú ember

Nem változtat filozófiáján a Red Bull

Az osztrák csapat elsőszámú embere elmondta: nem fognak ráállni a biztos pontgyűjtésre és felhagyni a futamgyőzelemért vívott harccal. Épp ellenkezőleg...

2011.08.04 13:57ma.hu

Nyolc futam van még hátra és Sebastian Vettel 85 ponttal vezet csapattársa, az ausztrál Mark Webber előtt. Összesen 200 pont szerezhető még a hátralévő versenyeken, így Vettel könnyen megtehetné, hogy kényelmesen gyűjtögeti a második cím megszerzéséhez szükséges pontokat - írja az f1-live.hu.

„Semmi sem változott a filozófiánkban. Továbbra is nyomni fogjuk és keményen támadni fogunk minden versenyen, mert nem teheted meg, hogy meghátrálj” – mondta Christian Horner a BBC Sportnak. „Amint elkezded keresni, hogy hol spórolhatnál, elkövetted az első hibát. A célunk, hogy megnyerjünk minden versenyt. Valójában ez lehetetlennek tűnik, de ahol nem nyerhetünk, ott másodiknak kell lennünk. Ha ez sem lehetséges, akkor a dobogón kell állnunk” – folytatta Horner. „Ha továbbra is minden hétvégén megfelelően optimalizáljuk azt, amink van, az remélhetőleg elég lesz a végére.”

Horner válaszolt a pilótái azon sürgetésére is, hogy a csapatnak mielőbb vissza kell találni a győztes útra: „Csapatként működünk és a versenyzőinknek nem kell megmondania, hogy miként reagáljunk. A McLaren és a Ferrari versenyképes, de mi továbbra is ott vagyunk. A lehető legjobban kell dolgoznunk és minden fejlesztést elhozni az autóra.”

„Ha végignézel az összes versenyen, egy sincs, amin annyira domináltunk volna, vagy elhúztunk a többiektől. Melbourne-ben Hamilton volt közel Seb-hez, míg Valenciában Alonso.” „A gumik is nagyon bonyolultak, de egy dolog állandó: a Red Bull mindig is az élen halad.”

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.