A vizes pohár, a fahéj és az ecet jótékony hatásai

"Full"! 9 trükk, hogy gyorsan telítve érezd magad!

Egyszerűnek tűnik, de hatékony: néhány, a telítettség érzésünket fokozó trükkel megakadályozhatjuk, hogy túl sokat együnk!

2011.05.26 14:50ma.hu

Sokkal kevesebbet vagyunk képesek enni, ha már olyan érzésünk van, hogy telve vagyunk. Ezt a hatást néhány, a szervezetre egyébként is jótékony folyadékkal is elérhetjük.

Ha például minden étkezés előtt iszunk egy nagy pohár vizet, megtelíti a gyomrot, ezáltal étkezésenként akár 60 kalóriával kevesebbet fogyaszthatunk!

Használjuk az ecetet! Ízesítésnek az ecet és a fahéj sokkal jobb, már amihez persze illik. Ez a két összetevő segít a vércukorszint szabályozásában az étkezések után, és abban is, hogy minél hosszabb ideig telítettnek érezzük magunkat.

Hogy elmúljon az éhség...

Ételekből is van néhány, amellyel fokozhatjuk a telítettség-érzésünket, anélkül, hogy jelentősen emelnénk a napi kalóriabevitelt. Válogathatunk a zöld és a narancssárga zöldségekből: nagyjából 90 százalékban vizet tartalmaznak, ezért telítik a gyomrot.

A burgonya (fehér és édes) keményítőt tartalmaz, amely segít az éhség érzet csökkentésében. Hosszú távon jóllakottság érzést ad, ezért kevesebb kalóriát fogyasztunk el a nap folyamán.

Talán furcsán hangzik, de a halfogyasztás sokkal inkább telít, mint ha egy marhahúst eszünk meg. A hal nem hizlal, ráadásul értékes Omega-3 zsírsavakat tartalmaz, érdemes fogyasztani!

Egy kis mandula vagy dió szintén elmulasztja az éhségérzetet, ráadásul rostot, fehérjét és telítetlen zsírsavat tartalmaz. Túl sokat azonban ne fogyasszunk belőle! Elég egy kisebb maroknyi adag.

Zabot és babot!

Legyünk "zabosak" - A zabnak is telítő hatása van, tegyünk belőle a műzlinkbe vagy az uzsonnánkba, sokkal kevésbé leszünk éhesek. A bab rost és fehérje tartalma egyensúlyba hoz és növeli a telítettség érzést. A hüvelyes növények egyébként is jó hatással vannak az anyagcserére.

Egy-két tojás elfogyasztásával szintén kordában tarthatjuk az éhséget, mivel ebben az igen egyszerűen elkészíthető ételben igen sok a fehérje.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.