Melyek a legstresszesebb munkahelyek?

"Van munkám, de a stresszt nem bírom!"

A mostani nehéz időkben meglehetősen nehéz munkát találni - sokaknak azonban még nehezebb feladat a munkával járó stresszt kezelni.

2011.04.30 09:30medipress.hu

Egy internetes álláskereső portál felmérése alapján összeállították a legtöbb és a legkevesebb stresszel együtt járó munkahelyeket.

A CareerCast felmérése lapján a munkavállalók 70%-a állítja, hogy a munkája stresszt okoz, míg a megkérdezettek közel fele a munkahelye stabilitása miatt aggódik.

Sok munkavállaló amiatt panaszkodott, hogy a munkáltatója nem fordít elegendő figyelmet arra, hogy a dolgozók egy egészséges egyensúlyt alakítsanak ki a munkájuk és a szabadidejük között.

A 2011-es stressz-lista élén a polgári repülőgépeket vezető pilóták állnak, de az évi 100 000 dollárt is meghaladó fizetésük némileg kárpótolja őket. A pilóták után médiában dolgozó emberek következnek a listán.

A médián belül a közkapcsolati felelősök feladatköre a legstresszesebb, továbbá a hírközlőké és a fotóriportereké, akik veszélyes helyeken dolgoznak.

Ugyancsak feszült a cégvezetőknek, a reklámügynökségek irányítóinak és az építészeknek a munkája.

A feszültségmentes munkák toplistájára kerültek további egészségügyi szakmák, főként a dietetikus és a fülorvos. A nyugodalmas állások között van a számítógépes programozás és a matematikusi munka is.

A Careercast felmérése külön foglalkozik a szellemi és fizikai munkákkal. A fizikai munkák közül a tűzoltók, a rendőrök és a börtönőrök munkája jár a legtöbb feszültséggel.

Stresszmentes állásnak számít ugyanakkor könyvkötészettel, fényképelőhívással, vagy hangszerjavítással foglalkozni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.