A józan randi csak rossz lehet?

Nem bíznak meg egy nőben, ha nem iszik a randin?

Randizni józanon? Valaha ezt a kérdést viccnek tekintettük volna, manapság azonban már lassan az a "vicc", ha valaki nem iszogat valamit az első találkán. De vajon miért nem merünk alkohol nélkül belevágni?

2011.04.26 14:50ma.hu

Mintha csak tegnap történt volna - emlékszik vissza a tanulságos történet főszereplője. A hölgynek találkája volt egy fiatalemberrel, akire a barátnője beszélte rá. Úgymond egy ismerősnek volt az ismerőse a férfi.

A lány elmondása szerint "édes, sikeres és teljesen szalonképes" fickó várta volna főhősünket a randevún. Valóban ilyen volt, ráadásul lovagias, amikor a lány megérkezett a randira.

A férfi a bárpultnál ült, és megkérdezte, kér-e valami italt. A lány csak egy szódát szeretett volna. A lovag azonban láthatóan már túl volt egy vodkán. Mialatt megették csak az előételt, a két vodkájából négy lett, és ahogyan a vacsoraidő egyre húzódott, a szavaikat is egyre jobban hadarta.

Józanon mindenesetre elég kellemetlen érzés 3 órát együtt tölteni valakivel, aki egyre jobban belegabalyodik a mondandójába.

A lány, akinek rosszul sikerült a randija, maga is italozgatott régebben. Ám 10 év álmatlansággal, altató pirulákkal töltött időszak után letette a poharat is. Nem volt egy nagy ivó, de három pohár vörös bort lazán felhörpintett egy este alatt. Megijedt azonban, hogy ahogyan az altatók miatt, úgy az alkohollal szemben is függővé válhat.

Amikor felhagyott az alkohol ivással, éppen a szinglik életét élte. Érdekelte a kérdés, vajon történhet-e csók az első randin anélkül, hogy ember fogyasztott volna egy kis bort?

Az első évben nem kapta meg a választ, mivel nem találkozott említésre méltó férfiakkal. A bulikra józanul ment és józanul is távozott, a stresszt pedig meditációval vezette le ivás helyett.

Azonban eljött az idő, amikor újra randevúzni kezdett. Az első férfi, akivel felvette interneten a kapcsolatot, megkérdezte, miért ikszelte be a "soha" opciót az alkoholfogyasztás témakörben. A lány nem akart alvásproblémáiról beszámolni, ezért kitérő választ adott. Többé nem írt neki a férfi.

A második fiú folytatta vele a levelezést, de a randin elképesztően kényelmetlenül érezte magát, amiért a lány csak szódavizet fogyasztott. A találkozón megkérdezte: "Nem iszol velem egy pohár bort?" A lány felhívta a figyelmét, hogy ezt az adatlapján is olvashatta, mire azt a választ kapta: "Ó. nem figyeltem fel rá". Erről a fiúról sem hallott többet.

Nem értve a dolgot a lány végül egy fiúbarátjánál érdeklődött, miért van az, hogy ha ő nem iszik, a férfiak elmenekülnek? A barát meglepő választ adott. Azt mondta, sok férfi nem bízik meg egy olyan nőben, aki nem fogyaszt velük alkoholt.

Attól tartanak, az a lány, aki nem meri vállalni, hogy becsiccsentve előkerülhet az igazi énje, takargat valamit. Alkohol nélkül keményebben kell dolgozni azért, hogy állandóan legyen téma, hogy mélyebb beszélgetés alakuljon ki, és jobban feltűnik, ha valaki zavarban van. Alkohollal oldódnak a gátlások, és nagyobb a "befutási esély".

A lány ezek után megpróbálkozott nem bárokban és szórakozóhelyekre beülve beszélgetni kiszemeltjeivel, de egy idő után mindig eljutottak oda, hogy beüljenek egy vacsorára és igyanak valamit. Végül arra jutott: bizonyos dolgok egyáltalán nem történnek meg, ha az ember nem fogyaszt alkoholt.

Ő vállalta, hogy elmulasztott éjszakákat és alkoholos állapotban elkövetett kis hülyeségeket, amiken később lehet nevetni. De végül találkozott egy férfival, aki első látásra kissé unalmasnak tűnt - egy baráti társaságban mutatták be őket egymásnak, és ő sem ivott.

A lány arra gondolt, milyen régen nem volt együtt senkivel. Meghívta a lakására a pasit - az együttlétük során pedig elő sem került az alkohol, volt viszont zene és felpezsdült hangulat.

Egyre több más típusú férfit ismert meg, a beszélgetések az első pár randi után lettek mélyebbek és meghittebbek. Volt, aki ivott, de egyáltalán nem sokat, és ezt a szokását is igyekezett elhagyni.

Mellette megtanulta: semmi szükség az alkoholra a gátlások oldásához, csupán olyan személyiségre kell ráakadni, akivel egy hullámhosszon vagyunk...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.