Azt hiszik, biztonságos - és a szag is elmarad

Durva - alkoholos tamponnal részegednek a tinik

Tinik körében terjedő, egyre népszerűbb, veszélyes alkoholfogyasztási módszerre figyelt fel a német rendőrség. Egyes fiatalok vodkába áztatott tampont használtak a gyors lerészegedés és az árulkodó alkoholszag elrejtése érdekében.

2011.04.16 12:00kamaszpanasz.hu

Baden-Württemberg tartomány rendőrei felfigyeltek az egyre növekvő netes csevegésre, mely szerint egy új módszer van terjedőben a tinik körében, a gyors lerészegedés elősegítéséhez anélkül, hogy árulkodó jelei lennének az alkoholnak.

Manapság a rendőrök már figyelik a netes csevegéseket és online közösségi portálokat, pont az ilyen és ehhez hasonló alkohol és drog visszaélések miatt.

Figyelmeztették a fiatal lányokat a módszer egészségügyi veszélyeire, hiszen az alkoholos tampon felsértheti és károsíthatja a hüvely belső falát, valamint növeli a fertőzések kockázatát. A módszert állítólag a fiúk is alkalmazzák, igaz, ők análisan.

Az egyik helyi kórház vezetője is nyilatkozott egy lapban, és potenciális veszélyforrásnak tartotta az új hóbortot. Az újság arról számolt be, hogy egy 14 éves lány összeesett egy utcai fesztiválon alkoholmérgezés miatt, amit valószínűleg a vodkás tampon okozott.

A fiatalokkal foglalkozó egészségügyi szervezetek felmérései szerint egyre jobban terjedőben van, és trendinek számít az új módszer a tinik között. Azonban a szakértők hozzátették, hogy a fiatalok tévedésben vannak, ha azt hiszik, így eltüntethetik az alkoholszagot.

A módszer az USA-ban kezdődött („slimming”-nek hívják) majd átgyűrűzött Európába is, főleg olyan helyeken népszerű (Skandinávia), ahol a tiniknek nem könnyű hozzáférni az alkoholhoz. Mendemondák szerint a magyar megfelelője ennek a dianáscukor módszer.

A Facebookon is alakultak rajongói körök, ahol tippeket-tapasztalatokat és élménybeszámolós videókat is megosztanak egymás között a fiatalok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.