Pénztárca kímélő megoldás: az egyszerű konyhasó

Házi paktikák - testradírozás otthon

Most így ősszel, akik nyáron több időt töltöttek a napon, bizonyára látják testükön azokat a jeleket, amik radírozásért kiáltanak. Ilyenek az apró, alig észrevehető ráncok, foltok, megvastagodott bőr.

2010.10.01 14:00ma.hu

A testradír voltaképpen mechanikai úton, dörzsöléssel szabadít meg az elhalt hámsejtektől: ha túl sok rakódik le ezekből a bőr felszínén, akkor az szürke lesz, durva tapintású, a testápolót sem szívja be rendesen.

A kereskedelem sok, bizonyára kiváló minőségű testradírt kínál - sokszor borsos árakon, de ezeknek létezik egy otthon elkészíthető, igencsak pénztárcakímélő változata is: ez pedig az egyszerű konyhasó! Igen, bármilyen furcsán is hangzik, a só.

Minél nagyobb szemű, és szürkébb, annál jobb. A színe azért fontos, mert a szürkébb színű kevésbé tisztított, így talán tartalmaz némi ásványi anyagot.

A szemcsenagyság a mechanikai részt segíti: belemarkolunk a sóba és a már vizes testet jó erősen átdörzsöljük.

A legjobb, ha fürdés vagy alapos zuhanyzás után használjuk, a felpuhult bőrön jobban használható a radír. Az arcra nem ajánlott, és óvatosan bánjunk a dekoltázzsal is, ill. az érzékeny bőrűek ezt a területet inkább hagyják is ki.

Kicsit csípni fog, de ettől nem kell megijedni!

Érdemes bizonyos területeket nagyobb odafigyeléssel kezelni, ilyen pl. a könyök, a lábszár, a kar és nem utolsó sorban a sarok.

Ha méregtelenítéshez is szeretnéd használni, akkor a sót keverd össze egy kis joghurttal és egy teáskanál mézzel.

Ezzel dörzsöld át a testedet - különösen a combodat és a popsit.

A méz erős méregtelenítő hatással bír, szinte kiszippantja a méreganyagokat a bőrből.

A joghurt pedig nyugtat, és fellazítja az elhalt hámsejteket.

Praktikus megoldásként javasolt egy kiüresedett zárható tégelyben tartani a sót, mert ha nedvességet kap és utána megszárad, kőkeménnyé válik.

Egy ilyen testkezelés után feltétlen szükséges a testápoló használata. Hetente egyszer érdemes leradírozni magunkat tetőtől talpig, így a bőrünk sima és selymes lesz.

Nyáron szebben barnulunk, a szőrszálak sem nőnek be a bőr alá.

Serkenti az anyagcserét, így a narancsbőr leküzdésében is segítségünkre lehet.

Bármilyen megdöbbentő, érdemes kipróbálni.

A hatás garantált!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.