Hűvös időben jobban oda kell figyelni

Kényeztető hajápolás ősszel

Az ősz eljöttével nem csak a bőrünknek, hanem a hajunknak is fokozottabb ápolásra van szüksége. Adunk néhány tippet, hogy a hidegben is szép maradjon a hajad.

2010.09.27 14:00ma.hu

A szél és a hirtelen jött hűvös idő miatt a hajunk sérülékenyebbé válik, az ápolóbalzsam használata hajmosáskor elengedhetetlen.

A megfelelősampon kiválasztása is nagyon fontos, emellett pedig hetente egyszer érdemes hajpakolást használni. Ezek nagy mennyiségben tartalmazzák az ápoló és regeneráló összetevőket, amik segítenek a hajadnak új erőre kapni, ha viszont túl sokszor használod őket, elnehezítik a hajszálakat, így épp az ellenkező hatást éred el velük.

A legjobb, ha ezek a pakolások ugyanabba a termékcsaládba tartoznak, mint a samponod és balzsamod, hiszen így felerősítik egymás hatását, és még látványosabb eredményt érhetsz el.

Olaj a hajvégekre

Fontos, hogy ebben a nyirkos és hideg időben speciális olajokkal is kényeztesd a hajvégeket, ugyanis ezek frizurád legsérülékenyebb részei.

Kerüld a lakkot!

Hab vagy lakk helyett ilyenkor próbálj meg lágy formázó krémet használni, mely ápolja a szálakat.

Ha a formázáshoz muszáj habot, lakott használnod, igyekezz belőlük minél kevesebbet a hajadra rakni.

Az esős időben nem segítenek jobban megőrizni a frizurád formáját, viszont a nedvességgel érintkezve könnyen összecsomósodik tőlük a hajvéged.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.