Vágj bele és vágass!

Vagány tippek! Hogyan formázd rövid hajad?

Gondoltad volna, hogy rövid hajjal számtalan stílust kipróbálhatsz? Akár kócosan, akár tupírozva, tépetten vagy rétegekben, hátrasimítva vagy felállítva hordod, variálhatod, ahogy csak tartja kedved!

2010.08.27 11:00ma.hu

Az idei frizuratrend inkább a rövid hajat részesíti előnyben, ami cseppet sem meglepő, hisz ez a viselet kényelmes, praktikus és nem kell sokat bajlódnod a szárítással sem.

Keress olyan hajszobrászt, akiben megbízol, és akinek ügyes a keze, hisz a rövid hajnál a legfontosabb tényező a jó vágási technika.

Olyan fazont kérj, amit tudsz kezelni és mielőtt bármit tennél vele, természetes és könnyű legyen az esése.

Ha nyár végi változáson töröd a fejed, légy merész, és vágasd le tincseidet, hisz rövid hajjal még bombázóbb és erotikusabb lehetsz!

Tippek:

1. Vagány pillanatodban tupírozd fel hajadat, és sodord meg enyhén az égnek álló tincseket. Masszírozz rögzítő habot a hajba, majd szárítás közben húzd felfelé, végül zselével rögzítsd a hajszálakat és sodord meg a tincsek végét.

2. Rövid hajhoz alapkellék a kis átmérőjű körkefe, mely szárításkor a tarkódon lévő rövid tincseket is meghajlítja. A tüskefrizura elkészítéséhez használj volumennövelő készítményt és hajadat szárítsd borzoltra.

Emeld meg a hajtövet körkefével és jobb vagy bal oldalon legyen a választék, ahol a szárítást kezded. Hogy a tincsek vége is drótos legyen, fényzselével vagy wax-szal tekerd meg a hajvégeket.

3. Ha lépcsőzetesen vágott Kleopátra-frizurád van, arcba hulló, hosszabb tincsekkel,akkor a felső tincseket figaród kihúzza és ritkítja, így zilált, ám szexis lesz a hajkoronád.

Változtathatsz a stíluson, ha alulról feltupírozod és megemeled a hajat, elöl pedig kósza szálakat húzogatsz, hogy természetes látványt kelts. A tincseket zselézd, így ha elegáns partira mész, percek alatt alkalmi külsőt kreálhatsz.

4. Nagyfokú merészségről árulkodik, ha Rihanna-fazont rendelsz!

A haj hátul felnyírt, a frufru elöl hosszú, az arcba hajló tincsek pedig jól hangsúlyozzák kontúrokat. Kenj dúsító habot a hajadba, majd szárítsd körkefén az egészet.

Oldalt modellezőkrémmel húzd arcodba a hajszálakat, végül tincsenként igazítsd helyre frizurádat.

5. A dögös frizura lényege, hogy rövid, kúpos rétegű a fejtető, a fürtök lágyan keretezik arcodat és a tarkódhoz simulnak.

Ezt a stílust könnyen formázhatod, szárítsd meg ujjaiddal hajadat, a tincsek végére tegyél hajwaxot, hogy fényes és csillogó hatása legyen.

6. A szexis rövid verziónál az egyéniséggel és a plasztikus formákkal dominál a határozottság és nőies báj.

A rövid haj lehet göndör, egyenes, kerek vagy szögletes, de a lényeg: mindig formázva viseld!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.