A Richternél

Skizofrének kezelése - pozitív teszteredmények

A szer biztonságosságát és hatásosságát a két indikációban eddig több mint 2700 felnőtt beteg bevonásával végzett klinikai programban igazolták.

2015.01.20 09:54MTI

Pozitív eredményekről számolt be a Richter Gedeon Nyrt. és az ír Actavis Plc. gyógyszeripari vállalat a cariprazine nevű szerük klinikai vizsgálatának harmadik fázisáról.

"A vizsgálat pozitív előzetes eredményei biztatóak, és ezt egy újabb mérföldkőnek tekintjük, azon az úton, amely a skizofréniában szenvedő betegek számára elérhető, ígéretes kezelési lehetőséghez vezet" - idézte a Budapesti Értéktőzsde honlapján kedden megjelent közlemény Greiner Istvánt, a Richter Gedeon Nyrt. kutatási igazgatóját.

A közlemény szerint a cariprazine biztonságosságát és hatásosságát a két indikációban eddig több mint 2700 felnőtt beteg bevonásával végzett klinikai programban igazolták. A gyógyszer klinikai fejlesztése jelenleg is zajlik felnőttkori bipoláris depresszió kezelésében, valamint major depresszióban kiegészítő terápiaként. A cariprazine-t termékoltalom védi, amely 2027-ben jár le.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.