Az arcunk alakítja a gyerek étvágyát

Mosolyogj és megeszi!

Pszichológusok megállapították, hogy nagyobb valószínűséggel eszik meg a gyerekek az általuk nem szeretett ételeket, ha azt a felnőttek mosolyogva eszik meg.

2012.11.09 16:12ma.hu

Úgy tűnik, hogy a kisgyerekek fejlődésben lévő elméje sokkal fogékonyabb mások érzelmeire, legalábbis ezt a következtetést vonták le a kutatók abból, hogy a kicsik sokkal inkább hajlandóak voltak megkóstolni a korábban elutasított zöldségeket, ha azt látták, hogy a felnőttek élvezettel fogyasztják azokat.

Pusztán azáltal, hogy felfedezik a másik arcán az öröm jeleit, ugyanazok az érzések képződnek a gyerekek agyának prefrontális kérgében. Mivel a gyerekek túlnyomó többsége nem fogyaszt kellő mennyiségű zöldséget és gyümölcsöt, talán ez a felfedezés segíthet a szülőknek abban, hogy megfelelővé tegyék gyermekük étrendjét.

Az anyukáknak és apukáknak többé nem szüksége trükkökre, hogy rávegyék a gyerekeket az egészséges táplálkozásra, elég lesz csak simán mosolyogniuk. A párizsi Nemzeti Mezőgazdasági Kutatási Központ kutatói öt és nyolcéves gyerekeket, illetve egy csoport felnőttet vettek igénybe a kísérlethez. Az eredményekből megállapították “a felnőttek öntudatlanul is befolyásolják a gyerekek ételpreferenciáit az arckifejezésükkel, legyen az élvezet vagy undor”.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.