High-tech babaszórakozás

Okostelefonnal vigasztaljuk a babákat

Régebben az anyukák a kedvenc játékukkal csitították el gyermekeiket, de ma már csak odaadják a kicsinek a mobiljukat.

2012.10.26 08:14Konrád - ma.hu

Egy friss kutatás szerint az anyukák több mint egynegyede adja át okostelefonját síró vagy unatkozó gyermekének, hogy az szórakoztassa magát. Lassan inkább a legújabb technológiai eszközöket használják a gyerek lekötésére, mint a hagyományos megoldásokat.

A telefonokon ráadásul rengeteg készségfejlesztő és kimondottan a kicsik számára készült alkalmazás van, úgyhogy a telefonok tényleg anyu legjobb barátaivá válnak.

A felmérésből kiderült, hogy a nők 27%-a köti le gyermeke figyelmét a telefonnal. És bár ezeknek az anyukáknak közel fele csak rövid időre engedi játszani a kicsit, 10 százalék akár két órán át is hagyja, hogy a gyerek a telefonnal szórakozzon.  

“A telefonom a kisfiam kedvenc játéka, néha az egyetlen módszer arra, hogy elhallgattassam, ha odaadom neki” - mesélte az egyik anyuka. David Fletcher a kutatást végző Asda szakértője szerint egyáltalán nem meglepő, hogy a telefonokat használják a gyerekek lekötésére, köszönhetően az azokon elérhető rengeteg játékénak és más szórakoztató alkalmazásnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.