Az AppTag váltja le a paintballt?

Okostelefonnal gyilkolni

A lövöldözős játékok szerelmeseinek készült el az AppTag, aminek segítségével összemosódik a fizikai és a virtuális világ.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2012.09.19 14:02Konrád - ma.hu

A lézerharc megjelenése óriási durranás volt, de a kezdeti lelkesedés hamar alábbhagyott. Lehet, hogy a paint és softball fegyverek elterjedése okozta a kora hanyatlást, de tény, hogy nem örvend már akkora népszerűségnek, mint korábban. A Hex3 azonban most kifejlesztette az AppTag-et, ami nem csak a lézerharc új aranykorának kezdete, de a harci játékok legújabb formáját is jelentheti.

A 60 dollárért előrendelhető szerkezet és a hozzá járó ingyenes alkalmazás lehetővé teszi, hogy okostelefonunkat - legyen az iPhone vagy Android - ráillesszük a markolatra, és ennek segítségével vegyük fel a harcot barátainkkal.

A fejlesztők szerint szinte minden készüléket rá lehet csatlakoztatni, és magát a markolatot is hozzákapcsolhatjuk akár igazi fegyverekhez is. Az alkalmazás segítségével a telefon kijelzője HUD-ként üzemel, és a számítógépes játékokhoz hasonló élményben lehet részünk élesben.

A pisztoly nem WiFi vagy Bluetooth segítségével kapcsolódik a telefonhoz, hanem egy magas frekvenciájú hangkapcsolatot hoz létre, így nem kell beállításokkal bajlódni. Csak feltesszük és már indulhat is a játék. A szórakozásról pedig az okostelefonok csodája a kiterjesztett valóság (Augmented Reality) gondoskodik.

A lövéseket ugyanolyan lézerjel imitálja mint a hagyományos lézerharcnál, tehát semmilyen ártalmas hatása nincsen. Játék közben a telefon kiváló hangeffektusokat képes kiadni és adóvevőként is üzemel.

Az alkalmazás eleve egy csokornyi játékot nyújt a felhasználóknak de a Hex3 egy SDK kiadásával segíti a többi játékfejlesztőt, hogy a már meglévő, vagy fejlesztés alatt lévő programokat is használni lehessen az AppTaggel. Ami talán aggodalomra ad okot, hogy egyes okostelefonok kimondottan drágák, márpedig egy erdőben, vagy elhagyatott gyárépületben vívott harc során komoly esély lehet a telefon sérülésére.

KATT a képre >>>


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.