Honnan tudjuk, számíthatunk-e lánykérésre?

Van esélyed a házasságra?

Bárhogyan is indul egy kapcsolat, ha hosszabb ideje tart, az ember csak kíváncsi lesz arra, mit várhat tőle. Vajon lehet-e ebből házasság? Van rá esélyünk, hogy megkérjék a kezünket?

2012.06.06 18:55ma.hu

Vannak, akik leszögezik, hogy nem szeretnének házasodni, idővel mégis meggondolják magukat - vagy csupán arra kíváncsiak, lehetnek-e hosszútávú terveik egy adott férfival.

Ha egy párkapcsolat stabil lábakon áll, akkor tulajdonképpen semmi akadálya annak, hogy teljes legyen a boldogság. A titok a tolerancia, a türelem és az elkötelezettség.

Van rá esély, hogy házasságban folytatódjon a kapcsolatunk? Lehet rá reményünk, hogy megkérjék a kezünket? Olvassunk a jelekből!

- Úgy beszélünk magunkról, mint majdani családról?

Ha egy páros úgy beszél a jövőről, hogy abba mindketten beletartoznak, megosztják egymással terveiket és álmaikat a jövőre vonatkozóan, akkor lehet bizakodni. Amennyiben a kedvesünk azt mondja - akár véletlen, akár direkt -, hogy "nagyon édes babáink lehetnének", az pedig egyértelmű jele annak, hogy komolyak a szándékai.

- A "házasság" mint beszédtéma

A férfiak gyakran kerülik, hogy a házasságról kelljen beszélni, mert úgy érzik, nyomásként nehezedik rájuk a téma. Ám azok a pasik, akiknek ezzel semmi gondjuk nincs, nyugodtan megosztják házassággal kapcsolatos gondolataikat a párjukkal.

Ha nincs is barátnőjük, mégis természetesen beszélnek az egybekelésről, az is annak jele, hogy ők készek a hosszútávú elköteleződésre. Figyeljük, hogy a mi partnerünk nyugodtan és természetesen kezeli-e ezt a témát. Ha igen, akkor nyitva az ajtó a jövőbeni tervek előtt.

- A másik család részeként kezelnek

Amennyiben a kedvesünk családja is úgy kezel minket, mint aki már hozzájuk is tartozik, az szintén egy előnyös háttérinformáció számunkra és azt jelzi: kapcsolatunk egy magasabb szintre lépett. Meghívnak minket a családi összejövetekre, szülinapokra, hiszen valahol azt várják, hogy hamarosan hivatalosan is a család tagja leszünk. Ez biztosan jó jel!

- Elhagyjuk a "ha" szót

Ugyanis amennyiben egy páros tisztában van azzal, hogy együtt képzeli el életét, nem használ olyan kifejezéseket, hogy "ha majd...". Ehelyett az amikor "lép életbe", például "amikor összeköltözünk", mert annak már nagyjából megvan az időpontja. Tehát a kapcsolatot is úgy kezeljük, mint aminek garantált a jövője.

- Jól kijövünk egymás barátaival

Gyakori hiba, hogy a páros egyik tagja igyekszik a kedvesét eltávolítani barátaitól. Ez cseppet sem jó taktika, sokkal jobban működik egy kapcsolat, ha mindenkinek van lehetősége a barátokkal is találkozni, külön és a párjával együtt is.

Nincs is annál megnyugtatóbb, ha a páros mindkét tagja jól kijön a másik barátaival és szórakoztató összejöveteleket szervezhetünk egymással.

- A párunk nem akar megváltoztatni

Egy kapcsolat elején a partnerek készek alkalmazkodni egymáshoz, még ha kiseb változásokról van is szó. Hónapokkal azután viszont, hogy összejöttek, némileg változtathatnak hozzáállásukon, és megtörténhet, hogy arra akarják bírni partnerüket, változzon meg.

Egy jól működő párkapcsolatban a feleknek nem célja egymás gyökeres megváltoztatása, és nem is érezzük annak szükségét, hogy változzunk. Ha úgy fogadjuk el egymást, ahogy vagyunk, az biztató jele annak: van jövője a kapcsolatunknak és számíthatunk lánykérésre is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.