A nők várható élettartama hosszabb

Fontos a cégeknek a dolgozó egészsége?

A cégek alkalmazottakhoz való pozitív hozzáállása kedvezően befolyásolhatja a dolgozók egészségi állapotát, amely közvetetten kihat az eredményességre is.

2012.05.22 20:19MTI

Mindezt a GKI Gazdaságkutató Zrt. és a Tiszai Vegyi Kombinát együttműködésében készült "Fenntartható Fejlődés Évkönyv 2011" című kiadvány állapította meg.

A kutatóintézet közleménye szerint a cégek szinte egyöntetűen úgy gondolják, hogy fontos, 83 százalékuk szerint pedig kiemelten fontos az alkalmazottak egészségi állapota.

A kiadvány szerint a fenntartható fejlődés egyik legfontosabb mutatója az egészségesen várható élettartam: Magyarországon a nők születéskor várható élettartama 2010-ben 78,6 év, a férfiaké viszont csak 70,7 év volt.

A férfiak életük 79,2 százalékát egészségesen élik le, míg a nőknek csak 74 százalékára áll ugyanez.

Az unió 27 tagállamában ugyanezen arányok magasabbak, 79,7 százalékot mutatnak a férfiaknál, illetve 75,2 százalékot a nőknél.

A nők várható élettartama az EU-ban is hosszabb a férfiakénál, ugyanakkor esetükben a betegségben eltöltött időszak is hosszabb.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.