Az áttetsző ruhák, a nyitott lábtartás is árulkodó

3 egyértelmű jele, hogy "azt" akarja a nő!

Figyeljük a pirosba öltözött nőket - akik gyakran viselik ezt a színt, azokat jobban érdekli az alkalmi szex - állapították meg kutatók. De nemcsak ez az egy jele van.

2012.05.08 18:55ma.hu

Ha egy nő gyakrabban viseli a piros színt, mint az összes többit, van rá esély, hogy nem mond nemet az alkalmi légyottra - írja a PloS One új tanulmánya.

A Rochester egyetem három különböző tanulmánya összefüggést keresett az alkalmi szex iránt érdeklődő nők illetve aközött, milyen színű felsőt viselnek az online randi oldalon közzétett adatlapjukon. Az adatok összevetése után kiderült, a piros valóban a leggyakoribb volt, minden egyéb színt maga mögé utasítva.

Ám ha a hölgy, akivel találkozunk, vagy randira készülünk, nem is öltözik pirosba, van még két egyértelmű jele annak, hogy fokozottan érdeklődik a pasi (és a szex) iránt. A következő két dolgot biztosan beveti:

Úgy öltözik, hogy lenyűgözzön - ha képtelenek vagyunk levenni a szemünket majdnem átlátszó ruhájáról, ő bizonyára elégedett az eredménnyel.

A Bécsi egyetem kutatóinak tanulmánya 351, éjszakai klubokban felbukkanó nő ruházatát elemezte: mennyire volt átlátszó, mennyire volt szoros, testhez tapadó. Megkérték a hölgyeket, hogy mondják el, mi a céljuk aznap estére. A kutatók értékelték hormonszintjüket és nyálmintáikat is. Minél több tesztoszteronnal bírt, annál szexisebben öltözött a nő, és annál "huncutabb" volt.

A Journal of Personality and Social Psychology tanulmánya hozzáteszi, hogy minél több bőrfelületét mutatja meg egy nő, annál közelebb van az ovulációhoz. Ez némileg tudatalatti cselekedet: jobban fel akarja kelteni a figyelmet, jobb akar lenni a többi nőnél.

Figyeljük, hogyan mozog a hölgy lába: a Manchesteri egyetem kutatói elemezték a nők viselkedését számos szituációban - kiderült, hogy a lábmozgásuk elárulhatja, mennyire nyitottak bizonyos helyzetekben.

Ha a nő távolabb mozdítja lábait a törzsétől, felveszi a nyitottabb lábtartást egy pasival szemben, akkor az a férfi valószínűleg "jó nála". Ám ha zárt a lábtartás, akkor kevés esély van az alkalmi szexre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.