15 liter vért vesztett császármetszéskor

Durva: 88 donor mentette meg szülésekor a fiatal nőt!

A donorok nélkül a kislányomnak ma nem lenne anyja - vallja a 34 éves nő, akit nem kevesebb, mint 88-an segítettek, hogy gyermeke születésekor életben maradhasson!

2011.12.08 16:55ma.hu - Fotó: SWNS/Daily Mail

A fiatal nő, aki súlyos vérzékenységben szenved, és a szülése alatt az átlagos vérmennyiség háromszorosát vesztette el, csak donoroknak köszönheti az életét.

A 34 esztendős, edinburghi Fiona Christie-nek 88 donorra volt szüksége a szülés alatt: lánya, Rosa születésekor vészhelyzet volt, császármetszéssel segítették világra a gyermeket, de ezalatt az anya 15 liter vért vesztett.

Az orvosoknak sikerült megfékezniük a vérzést, 7 óra után, de előtte a családot a legrosszabbra is felkészítették...

Fiona Christie (34) a lányával, Rosával - Fotó: SWNS/Daily Mail

"Valóságos csoda, hogy élek - mondta a nem mindennapi megpróbáltatásokon keresztülment édesanya. - Az orvosom azt mondta, az egyik legdurvább vérzést tapasztalták nálam szülést követően, amit az elmúlt években látott. Nagyon sok vérkészítményt kaptam, 88 donortól, beleértve a vörösvértesteket, frissen fagyasztott plazmát és trombocitákat."

Fiona másnap felébredt, és elindult a gyógyulás útján. Most azon igyekszik, hogy karácsonyra nagyszabású, életmentő véradást szervezzen.

"Az évnek ezen időszakában különösen sokat gondolok azokra az emberekre, akik megmentették az én életemet! -
mondja. - Nélkülük az én gyönyörű kislányomnak nem lenne édesanyja. Ők bizonyára már alig emlékeznek arra, hogy adtak vért, de én és a családom sosem fogjuk nekik elfelejteni a segítséget."

Keith Thompson, a skót nemzeti vérellátó szolgálat vezetője elmondta: Fiona Christie története rámutat, mennyire fontosak a vérdonorok.

Több fiatal donorra van szükség, cél, hogy ez az életmentő szokás széleskörben népszerű legyen. A regisztrációt követő két évben négy alkalommal adhatnak vért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.