Rejtélyes eset - még a patológus sem érti

Döbbenet: eleredt az orra vére - délutánra már halott volt a férfi!

Eleredt az orrunk vére? Semmi baj, zsebkendőt elő, meg kell nyugodni, és nem lefelé lógatni a fejünket. Csakhogy van, aki hiába tett bármit. Meghalt.

2011.12.03 14:55ma.hu

Értetlenül állnak az orvosok annak a kertésznek az esete előtt, aki hiába próbálta elállítani orrvérzését: összeomlott és meghalt, ettől a teljesen hétköznapi dologtól.

A patológus zavarba jött, amikor meglátta, hogy a légutakba vér került. A kertész néhány órán belül halott volt, miután vérezni kezdett az orra - a szokványos esetnek számító orrvérzés egy városi séta során tört rá a 47 éves Robert Fordra, aki egy barátjával járta az utcákat.

A vérzés annyira komolynak bizonyult, hogy végül bement a Gravesend orvosi központba, Kentben, ahol nem sokkal később az orrvérzése elállt. Az orvosok azt ajánlották neki, menjen haza és tegyen jeget az orrára.

A Gravesend Medical Centre - itt járt halála előtt Robert Ford - Fotó: Daily Mail

Ám órákkal később Ford otthonában összeomlott és meghalt. A halála után nyomozás kezdődött, olyannyira érthetetlenek voltak a körülmények.

Olaf Biedrzycki
patológus elmondta, bár pályája során eddig 4000 halottal volt dolga, olyat még sosem látott, mint a kertész esete. A vér ugyanis behatolt Robert Ford légutaiba, ez okozta a halálát - de azt nem érti, mindez hogy történhetett, hiszen az orrvérzés elállt. Az ügy bíróságra került.

"Ez egy nagyon furcsa eset. Nem tudjuk mivel megmagyarázni. Alaposan utánanéztem a vérzés forrásának, de nem találtam meg"
- mondta a patológus, aki kételyeit az áldozat családjával is megosztotta.

Robert Ford édesapja azt mondta a bíróságon, beszélt telefonon a fiával pár órával a halála előtt, és azt mondta neki, hívja a mentőket, mert akkor már nehezen bírt lélegezni. Majd holtan találták a férfit a földön fekve - egy kisebb vértócsával a szája körül. A házban további vérfoltokat is találtak több helyen.

Az apa elmondása szerint kihívták a mentőket, de Robertet már nem lehetett újraéleszteni.

Az apa a bíróságon azt is elmondta, nem okolnak senkit a fiuk haláláért, de értetlenül állnak az eset előtt. A halál okát végül természetesnek nyilvánították...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.