Tényleg azt hiszed, nem számít a külső?

Pillanatok alatt "leszkennel" a nő - mit tehetsz a jó benyomásért?

Sok ember hajlamos azzal nyugtatni magát - mert nincs rá pénze, nincs ízlése, vagy nem akar ilyesmire pénzt szánni -, hogy a külső kevésbé számít, mint a belső. Csakhogy ez az elmélet napjainkban megdőlni látszik, sőt.

2011.11.11 10:10ma.hu

Észrevetted már, hogy másként reagálnak az emberek rád, aszerint, milyen ruhát viselsz? Bizonyos viseletek láttán másként viszonyulnak hozzád? Egy öltönyben hitelesebbnek tűnsz, mint egy "vagány szerelésben?"

Ha a válasz igen, magad is megtapasztalhattad már a ruházkodás hatásait. Valakit csak a ruházata alapján megítélni nem fair. De kikerülni sem tudjuk ma már a ruházkodás-dolgot, valamelyest muszáj követni a trendeket.

A külső ugyanis számít, és nincs rá magyarázat, miért nem élünk vele igazán, miért nem használjuk, mint előnyt. Ha eddig elgondolkodtál azon, miért néznek rád furcsán, vagy miért kezelnek másként, ha egy hajléktalan által viselt holmihoz hasonló szerelésben állítasz be valahova, mostmár érthető lehet. Érdemes belemélyedni a témába egy kicsit jobban.

A megfelelő ruházkodás nemcsak a munkahelyen, a mások meggyőzésében számít, a szimpátia kialakításához is hozzájárul, sőt, természetesen ahhoz is, hogy meghódíthassunk egy nőt. A ruházkodás ugyanis lényeges, és beszél rólad. Elárulja, mennyire vagy igényes magadra. Nem kell drága cuccokból válogatni - de amit viselsz, legyen ízléses és előnyösen álljon rajtad!

A tények

Egy egyetem által végzett tanulmányban a nőknek pontozniuk kellett, mennyire találják attraktívnak a férfit, aki többféle öltözetben is eléjük állt. A dizájner ruhától kezdve az átlagos öltözködésen át az ízlés szempontjából minimális ruházkodásig minden módon megjelent. Ahogyan sejtjük: az öltönyös, az igényes változat nyert.

A kérdés azonban az, miért választották legtöbben az "üzletember" megjelenést. Mert általában a státusz jeleit kutatják a férfin, amikor öltözködését megítélik, és a jó, az igényes kinézetet a jó munkaerőhöz, a talpraesett emberhez, az anyagilag is kielégítő helyen álló személyhez kötik. A jó megjelenésű ember láttán arra asszociálnak, hogy ha vele lennének, mindig lenne étel az asztalon és fedél a fejük felett.

És nem, ez nem azt jelenti, hogy "minden nő aranyásó"! Amiért igazán fontos tehát a külső, az az, hogy hiába gondolod, nem lényeges, a nők igenis megfigyelik.

Azt is megfigyelik, hogy milyen zoknit vettél fel a nadrághoz, az illik-e hozzá vagy sem. Hiába bagatellizáljuk tehát, a ruházkodás jelentős abból a szempontból: felfigyel-e ránk egy hölgy. Nekünk a részletekre kell odafigyelni!

Egy minőségibb óra, egy jól mutató öltöny, szépen megtisztított cipő vagy csizma, egy jól vasalt ing - máris közelebb jutottunk a célhoz. Hozzá kell tenni, hogy természetesen egy egészen más típust képviselő férfira nem kell öltönyt erőltetni - legyen az egy énekes, zenész például - ő a maga stílusában nyújtsa a maximumot.

Az elszomorító tények

Tagadhatatlan, hogy a ruha azt is jelzi: mennyi pénzt keres a férfi. Ha nagyobb összeget szán egy-egy holmira - és ne feledjük, a nők járatosabbak a divatcuccok világában, tehát a márkajelzéseket is gyorsan kiszúrják -, azt észreveszik.

Egy amerikai felmérés például azt mutatta: a nők 75 százaléka hiszi, hogy egy jól öltözött férfi jobban keres, mint aki kevésbé ügyel a megjelenésére. Eközben a férfi résztvevőknek 22 százaléka vélte csupán úgy, hogy valószínűleg jól keres az illető, ha jól öltözik.

A Michigani egyetem tanulmánya hasonló eredményekre jutott. A résztvevők úgy vélték, a jó megjelenésű emberek 8 százalékkal több pénzt keresnek, mint az átlagos megjelenésűek, és 5-10 százalékkal többre tippeltek az "egyszerű megjelenésűekhez" képest. Természetesen a ruházkodás itt is nagy szerepet játszott.

Mi legyen a tarsolyunkban?

Egy minőségi nadrág biztosan kelleni fog (a szürke, a sötétkék, a fekete, a khaki színek mindig beválnak). A jól szabott ing, egy bőr- vagy egy ízléses velúr cipő. Jöhetnek a klasszikus kézelő gombok, egy minőségi toll a kezünk ügyében. A sármunkhoz sokban hozzájárulnak!

Ne feledjük, az idők során az emberek egyre ügyesebbek lettek a másik ember gyors felmérésében. Talán első blikkre már azt s megállapítják, szomorú vagy-e, ideges vagy-e, félsz-e, mit vársz egy adott szituációtól.

A ruha esetében is ez a helyzet: gyorsan végigfutnak rajtad, megállapítják, melyik típusba tartozol az igényesség szempontjából. Tartsuk ehhez magunkat.

És még valami: olyan ruhát semmiképp sem válasszunk, amiben nem önmagunk vagyunk. Ha nem érezzük jól magunkat a ruhánkban, az meglátszik. Úgyhogy a fent leírtakat aszerint alkalmazzuk, hogy legyünk nyerő külsejűek, de közben érezzük is jól magunkat a bőrünkben!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.