Még a gyertyatartó is megköszöni a joghurtot

Akarsz egy joghurtot az arcodba? Igeeen!

Nos, akik nem kedvelik a joghurtot, most hunyják be a szemüket. Ennek a finom ételnek a jótékony hatásait legfeljebb kenegetés formájában tapasztalhatják.

2011.11.05 08:15ma.hu

Az emberek többsége szereti a joghurtot, és jól is teszi, hiszen egy emésztésre igen jó hatást gyakorló ételről van szó. Kisimítja a bőrt, nyugtatja a gyomrot, még a gyertyatartók polírozására is használható (a legkomolyabban!). Lássuk, mi mindenre jó!

1. Nincs szükségünk drága bőrkezelésekre és krémekre, ha van nálunk egy kis joghurt. Tejsavat tartalmaz, amely számos kozmetikai termékben is megtalálható, kémiai hámlasztó. Finoman hámlasztja a bőr felső rétegét, sőt, képes a bőrhibák, elszíneződések korrigálására, valamint a ráncok csökkentésére.

Keverjünk például össze egy csészényi görög joghurtot 2-3 csepp mandula- vagy olívaolajjal és egy evőkanál mézzel. Vigyük fel a masszát arcunkra, 20-30 percig tartsuk rajta, majd mossuk le és szárítsuk meg az arcot. Az eredmény: ragyogóbb bőr.

2. Talán mókásnak hangzik, de a gyertyatartóknak valóban nekieshetünk joghurttal. Vegyszermentes, természetes tisztítás, a tejsav segítségével. Először egy nedves ruhával töröljük meg a gyertyatartót, majd rakjunk egy kevés joghurtot száraz rongyra, és dörzsöljük vele, amíg fényes nem lesz. Töröljük le a joghurtot és öblítsük le langyos vízzel a gyertyatartót, végül töröljük szárazra.

3. A joghurt komoly segítség a gyomornak. A számos joghurtban megtalálható, jótékony hatású probiotikus baktériumok egyensúlyba hozzák a bél mikroflóráját, segítve ezzel az emésztést és enyhítést hozva a gyomorproblémákra. Fontos, hogy a joghurt élőflórás legyen. A dobozán mindig fel vannak tüntetve a tulajdonságai.

4. Végül még egy dolog, amiért érdemes rákapni a joghurtra. A zsírszegény, alacsony zsírtartalmú joghurt csökkenti a magas vérnyomás esélyét. Speciális fehérjéi szabályozzák a vérnyomást, valamint magnéziumhoz, kalciumhoz, káliumhoz juttatják a szervezetet, és hozzájárulnak a vérnyomás-csökkentéshez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.