Néhány hét alatt visszanyerhetjük alakunkat

15 kis trükk - és látványos súlycsökkenés!

Olykor néhány apró módosítással is nagy eredményeket lehet elérni: így van ez a diétával is, csak tudni kell, min változtassunk!

2011.07.08 10:45ma.hu

Nem is hinnénk, milyen látványos változást jelenthet néha egy-két kisebb dolog módosítása a napi rutinunkban. Ami az étkezésünket illeti, valaki általában vagy mindent eszik, vagy diétán van, és nagyon visszafogja a kalóriabevitelét.

Ha nem azonnali, hanem fokozatos és látványos fogyásra vágyunk, csupán néhány kisebb dolgot kell megváltoztatnunk, és máris elkezdenek leolvadni a kilók. Nézzük, mik ezek.

1. Éttermek kerülése - ha eddig szinte naponta ettünk kívánatos, méretes adagokat a menzán vagy a közeli étteremben, csökkentsük a hely látogatását heti egy alkalomra. Ha otthon, egészségesebb ételekből főzünk magunknak előző este, sokkal jobban járunk - anyagilag is.

2. Kerüljük a sós ropogtatnivalókat! Olykor rutinból is vásárolunk ilyeneket, és munkaidő alatt nassolunk belőle. Vegyünk inkább zöldséget, ha ropogtatnivalóra vágyunk, vagy almachips-et.

3. Fogyasszunk 300 kalóriás reggelit! Ha munkába indulás előtt alaposan megreggelizünk, később sem leszünk olyan éhesek, nassolni sem kívánunk annyira. A reggeli legyen lehetőleg fehérjedús és teljes kiőrlésű gabonával készült.

4. Fussunk 20 percet naponta! Akár csak ennyi is elég, hogy kicsit megmozgassuk magunkat. Végezhetjük az ebédszünetben is.

5. Álljunk le a dohányzással! Kezdjünk el inkább sportolni valamit! Az edzés és a cigaretta valahogy nem fér össze egymással...

6. Cseréljük le a polcok tartalmát! Csak egészséges ételeket és nassolnivalókat tartsunk otthon, ha egyéb nincs szem előtt, késztetésünk sem lesz, hogy rávessük magunkat.

7. Cseréljünk szokásokat!
Ha korábban a kollégákkal, barátokkal munka után rendszeresen beültünk egy ízletes - és hizlaló - vacsorára, vagy iszogatni, váltsuk fel ezt közös kocogásra, vagy valamilyen szórakoztató sportra.

8. Sportolás közben hallgassuk kedvenc zenéinket, amelyek energiát adnak! Ha sok zenét teszünk rá a lejátszónkra, és alig várjuk, hogy hallhassuk őket, az edzés is tovább tarthat.

9. Adjunk hizlaló feltétek helyett zöldségeket az ételeinkhez! Egy teljes kiőrlésű liszttel készült pizzaszelet, gazdag zöldségfeltétekkel is sokkal egészségesebb, mint egy átlagos pizzaszelet. A desszertek helyett együnk gyümölcsöt, vagy alacsony kalóriatartalmú édességeket!

10. Iktassunk be egy kis mozgást napközben is, amikor csak lehet. A tévéreklámok alatt is megcsinálhatunk néhány felülést, vagy akár ugrókötelezhetünk is.

11. Jógázzunk! Nemcsak ellazít és megtanít relaxálni, teljesen átmozgatja a testet és az egészségesebb étkezésre is ráhangol.

12. Próbáljunk ki újszerű testmozgást! Egy zumba óra például nemcsak fogyaszt és erősít, izmokat formál, de közben egy jót táncolunk is!

13. Ha eszünk is néha gyorsétteremben, a supersize méreteket hagyjuk ki! Mindenből elég a kisebb adag, még ha akciósabb is a nagyobb, menüben...

14. Este 6 után ne álljunk neki nagy vacsorákat enni!

15. Egy séta a kutyával szintén remek testmozgás, négylábú kedvencünk pedig örömmel veszi, ha naponta többször levisszük járni egyet!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.