Az APEH-nak lehetett volna küldeni

Mégsem lehet sms-ben bejelenteni az alkalmazottakat

Mégsem lehet december elsejétől szöveges üzenetben bejelenteni az alkalmazott adatait az adóhatóságnak.

2010.11.29 19:14MTI

Az Országgyűlés 278 igen, 36 nem és 16 tartózkodás mellett elfogadta az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló törvény módosítását, amely alapján kikerül a jogszabályból ez a lehetőség.

Az idén júliusban született egyszerűsített foglalkoztatási törvény a foglalkoztató kötelességévé tette, hogy az egyszerűsítetten alkalmazott munkavállaló adatait - a munka megkezdése előtt - közölje az adóhatósággal.

December 1-jéig a munkaadónak az adatok bejelentésére telefonon és az interneten keresztül van lehetősége. A jogszabály azt tartalmazza, hogy december 1-jén lépne be a szöveges üzenetben történő bejelentési lehetőség. Koszorús László (Fidesz) javaslata alapján ez kerül ki a törvényből.

A képviselő indoklása szerint eddig is csak a bejelentők kevesebb mint egy százaléka használt telefont, így várhatóan az sms sem haladná meg ezt az arányt, viszont az információ fogadásához több százmillió forintos beruházásra lenne szükség.

Az Országgyűlés elfogadta az a bizottsági módosító indítványt is, hogy az sms-bejenlentési kötelezettséget a háztartási munka esetén se vezessék be. Elfogadták a képviselők 293 igen, 37 nem, és 4 tartózkodás mellett azt is, hogy az elfogadott törvényt sürgőséggel hirdessék ki.

A parlament a javaslatot házszabálytól való eltéréssel, egy nap alatt fogadta el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.