Egy francia újságírót is megfenyegettek

Ezúttal nem kapott golyót Nicolas Sarkozy!

Újabb halálos fenyegetést kapott Nicolas Sarkozy francia elnök, illetve egy tévés újságíró, akinek egy golyót is juttattak a küldeményt tartalmazó levélben - közölték pénteken ügyészségi források.

2009.03.13 13:41MTI

Az elnöki palotába csütörtökön érkezett meg a Sarkozynek címzett fenyegető levél, ezúttal azonban az ismeretlen feladó nem csatolt hozzá töltényt. Jean-Pierre Pernault, a TF1 tévécsatorna újságírója viszont napközben olyan fenyegető levelet kapott, amelyben egy 9 milliméteres töltény volt.

Sarkozy más jobboldali politikusokkal együtt március elején már kapott hasonló fenyegetéseket, a feladó mindnyájuknak töltényt is küldött. Akkoriban Michele Alliot-Marie belügyminiszter, Rachita Dati igazságügyi miniszter, Christine Albanel kultuszminiszter, Alain Juppé volt miniszterelnök, Bordeaux-i polgármester kapott ilyen fenyegetést, de a címzettek között volt Nonce Paolini, a TF1 elnök-vezérigazgatója is.

A terrorizmus ügyeiben eljáró párizsi ügyészség az első fenyegetések után vizsgálatot indított. Az üggyel kapcsolatosan március 6-án kihallgattak egy tartalékos katonát, de el is engedték, anélkül, hogy bűnvádi eljárást indítottak volna ellene.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.