Vádemelés az embercsempészek ellen

Teherautóba zsúfolták a határsértőket

Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség két férfi ellen, aki 18 határsértőt embertelen körülmények között, egy teherautóba zsúfolva vitt volna Mórahalom közeléből Ausztriába tavaly ősszel.

2015.04.29 10:40MTI

Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője közölte: az ügyészség a két magyar férfit "vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva, a csempészett személyek sanyargatásával elkövetett embercsempészés" bűntettével vádolja.

A korábban már hasonló bűncselekmény miatt elítélt elsőrendű vádlott 2014 szeptemberében társával egy bérelt teherautóval és egy személygépkocsival Vácról Mórahalomra hajtott. A homokháti kisváros mellett fölvettek tíz szíriai, hét afgán és egy iráni állampolgárt, akiket nem sokkal korábban más embercsempészek kísértek át a zöldhatáron. A határsértőket a teherautó alacsony belmagasságú rakterébe zsúfolták, az emberek csak összekuporodva fértek el, a szakértői vélemény szerint már fél óra alatt oxigénhiányos állapotba kerültek volna.

A felvezetőként elöl haladó járművet és a teherautót a rendőrök nem sokkal az indulás után megállították. A két embercsempész a gépkocsikat hátrahagyva futva elmenekült a helyszínről, a nyomozók azonban később őrizetbe vették őket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.