Még az ág is húzza...

Felborult és kigyulladt egy határsértőket szállító autó Bácsalmásnál

Menekülés közben felborult és kigyulladt egy embercsempészt, valamint négy szír határsértőt szállító autó még hétfőn Bácsalmás közelében.

2015.03.10 17:29MTI
police.hu

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Hürkecz Zoltán közleménye szerint a Bácsbokod Határrendészeti Kirendeltség egyik rendőre Csikéria térségében egy gyanúsan közlekedő terepjáróra figyelt fel, ezért értesítette az ügyeletet. Bácsalmáson a járőrök igazoltatni akarták az autót, amelynek vezetője nagy sebességgel továbbhajtott.

A járőrök a jármű után indultak, amelyet az 5501-es számú úton felborulva és kigyulladva találtak meg. A sérült szerb járművezetőt az autó közeléből elvitték a rendőrök, majd elfogták a jármű négy szír utasát, akik nem tudták igazolni magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét.

A szír határsértők menekültstátus iránti kérelmet nyújtottak be, ezért átadták őket az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.

A nyomozás során kiderült, hogy a férfiak a zöldhatáron léptek be Magyarországra, és az embercsempész fejenként csaknem 1500 euróért szállította volna őket Ausztriába.

A szerb férfival szemben - őrizetbe vétele mellett - embercsempészés és a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.