Lapszemle

Kevesebben mentek nyugdíjba

A korkedvezmények eltörlése és az egyéb szigorítások következtében jelentősen csökkent az elmúlt két évben a nyugdíjba vonulók száma.

2015.04.14 07:41MTI

A Magyar Nemzet keddi számában az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) adatait idézve azt írta: míg 2012-ben egy év alatt 75 ezer ember ment nyugdíjba, addig 2013-ban 62 200, tavaly pedig már csak 50 ezer volt az öregségi nyugdíjba vonultak száma.

Az elmúlt öt évben 87 ezerrel csökkent az öregségi nyugdíjasok száma, amely az idén januárban 1 millió 995 ezerre csökkent.

A nyugdíjba vonulók számának csökkenése a férfiakat jobban érinti a nőknél, tavaly az új nyugdíjasok közül 35 ezer volt nő és mindössze 14 ezer férfi. A lap szerint ennek egyik oka, hogy a korengedményes nyugdíjazás eltörlése inkább a férfiakat érintette, mint a nőket, illetve a nőknél a csökkenést enyhítette a 40 éves munkaviszony utáni nyugdíj lehetősége a nyugdíjkorhatár elérése előtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.