Van ahol a 100 ezer forintot sem érik el

Óriási különbségek a nyugdíjakban

A fővárosban az átlagos összeg meghaladja a 128 ezer forintot, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a 95 ezer forintot sem éri el.

2015.03.19 09:56MTI

Hatalmas a különbség az átlagnyugdíjak között az ország különböző részein: míg a fővárosban az öregségi nyugdíj átlagos összege meghaladja a 128 ezer forintot, addig Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében ez az összeg még a 95 ezer forintot sem éri el - írja a Magyar Nemzet csütörtöki száma az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság Központ összeállítása alapján.

Budapesten kívül Pest (111 214 forint), Fejér (110 967 forint) és Komárom-Esztergom megyében (110 058) haladja meg az öregségi nyugdíj átlagosan a 110 ezer forintot. Budapesten az átlagos beszámított szolgálati idő 36 év, Szabolcsban csupán 30, míg a fővárosra - ezer lakosra vetítve - 223 öregségi nyugdíjas jut, addig Szabolcs megyében csupán 156.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.