Az élet Apáti indokolt távolmaradása után

A birodalom visszavág: az MSZP és a Jobbik működik együtt Kövér László szerint

Együttműködéssel vádolta meg az MSZP-t és a Jobbikot az Országgyűlés elnöke a Pesti Srácok című honlapnak adott nyilatkozatában.

2015.03.14 09:25MTI

Van ahol ellenjelöltet sem állítanak, hanem leosztják a posztokat. A tapolcai önkormányzatban például nyilvánosan is együttműködnek. Országszerte számos bizonyítéka van, hogy nem csak a szavazóbázisban van átjárás az MSZP és a Jobbik között - válaszolta Kövér László arra a kérdésre, hogy van-e bizonyítéka a két párt gyakorlati együttműködésére.

Mint ismeretes, március elején az egyik kétharmados parlamenti szavazáson a Jobbik "passzív támogatásával" 131 igen szavazattal, 65 nem ellenében fogadta el az egyes közigazgatási tárgyú törvények módosítását az Országgyűlés. Ehhez ugyanis elég volt a teremben jelenlévő képviselő kétharmada. A Jobbik frakciója nemmel voksolt, egyedül Apáti István nem nyomott gombot, ezzel viszont "besegített" a Fidesznek. Ha nemmel szavaz ő is vagy tartózkodik, a kormánytöbbség nem tudja elfogadni a javaslatot. Mindazonáltal, még aznap kiderült, hogy Apáti István azért nem volt jelen, mert életveszélyesen megfenyegették, ennek ellenére Vona Gábor megbüntette.

Az ellenzéket értékelve Kövér László közölte: a Jobbik tele van zavaros fejű, múltú, lelkileg instabil emberekkel. (Vajon ezt is beleértette ebbe?)

"Ám ugyanez már nem mondható el a mögöttük álló, őket manipuláló és mozgató erőkről" - tette hozzá. A baloldali ellenzékről szólva úgy fogalmazott, nincs baloldal, nincs olyan erő, amely a baloldal eszméjét képviselné. "Vannak politikai csoportosulások azon a térfélen, akiknek egyetlen-egy eszméjük és céljuk van: Orbán Viktort megbuktatni és megragadni a hatalmat" - tette hozzá.

A veszprémi elvesztett időközi választás és a lemorzsolódott szavazók kapcsán a házelnök úgy vélekedett, nem kell nagy jelentőséget tulajdonítani az ügynek. Szerinte az a kérdés, miért nem vettek részt a voksoláson a Fidesz szimpatizánsai.

"Ők is elfáradtak, mint ahogy mi is. Ekkora menetelés és győzelmek sora után meg kell állapítani: a Fidesz első vonala leengedett. Sokan nem érezték úgy, hogy ezért a győzelemért mindent meg kell tenni, a harcot tovább kell folytatni" - vélekedett Kövér László. Hozzátette: ehhez több rossz döntés és a jó döntések rossz kommunikációja is hozzájárult.

A lap kérdésére rossz döntésnek nevezte az internetadó előkészítetlen tervét, és nehezményezte "a tömegek számára előnyös útdíjrendelet rossz kommunikációját". Egy másik kérdésre Kövér László leszögezte, hogy teljes mellszélességgel kiáll a vasárnapi pihenőnap mellett.

A politikus szerint arra, ahogy Simicska Lajos vállalkozó "felrúgta" harmincéves barátságát a miniszterelnökkel, az ésszerű magyarázat az, hogy "Magyarországon nem csak a KGB-nek és utódjának voltak és vannak fizetett ügynökei". Szerinte Simicska Lajos története jól ábrázolja azt a kórságot, amelytől a magyar közélet már jó ideje szenved: a folyamatos gyanúsítgatások és karaktergyilkossági kísérletek egymást érő sorozatát.

"Orbán Viktor nem először kerül a célkeresztbe, hanem 27 éve folyamatosan ott van. Minden elismerésem és csodálatom az övé, hogy ezt épp ésszel és akaraterővel elviseli" - tette hozzá a házelnök.

Kövér László a kormányfőt érő ügynökvádat visszautasította, és emlékeztetett arra, hogy Orbán Viktort átvilágították és tisztázták.

Az interjú végén Kövér László reményét fejezte ki, hogy a Kossuth téren hamarosan megszűnik a "vadkempingezés".

"A gyülekezési törvény nem ad engedélyt az élethosszig tartó sátorozásra, a magánszféra súlyos megsértésére, például politikusok családjának megfélemlítésére, és a mindenféle köztéri vándorcirkusz felállítására. (...) Jó lenne, ha a parlamenti pártok egyet tudnának érteni abban, hogy ami ma a megújult, közpénzek milliárdjaiból megszépült, évi félmillió turistát vonzó Kossuth téren mint a Nemzet Főterén zajlik, annak semmi köze a gyülekezési és véleménynyilvánítási szabadsághoz. Az pusztán e joggal való rút visszaélés" - mondta az Országgyűlés elnöke.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.