Apáti

Jobbikos "segített be" a fideszes kétharmadba

Ha nemmel szavaz vagy tartózkodik, a kormánytöbbség nem tudja elfogadni a javaslatot.

2015.03.03 11:34ma.hu

Az Országgyűlés kedden 131 igen szavazattal, 65 nem ellenében fogadta el az egyes közigazgatási tárgyú törvények módosítását. Ez a javaslat azért külön figyelemre méltó, mert kétharmados többséget igénylő rendelkezések is szerepelnek benne - írja az Index.

A javaslatot "kiskétharmadosnak" nevezik, mert elég, ha a teremben jelenlévő képviselő kétharmada megszavazza. Pontosan így is sikerült átvinnie a törvényt a Fidesznek, ugyanis a teremben 196-an nyomtak gombot, ennek pedig a kétharmada 131 (vagyis pontosan a Fidesz- és a KDNP-frakció létszáma).

A parlamentnek viszont most 197 aktív képviselője van (a veszprémi győztes Kész Zoltán még nem tette le az esküt, az elhunyt Lasztovicza Jenő mandátumát pedig még nem töltötték be). Vagyis egy ellenzéki képviselő hiányzása segítette ki a Fideszt.

A parlament honlapja szerint a jobbikos Apáti István nem nyomott gombot.

Ha nemmel szavaz vagy tartózkodik, a kormánytöbbség nem tudja elfogadni a javaslatot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.