A HírTv-től lépnek le

Elhagyják Simicskát a legnagyobb arcai

Megkezdődött a Hír Tv-s riporterek és műsorvezetők tömeges felmondása, vállalhatatlannak tartják a múlt pénteki eseményeket.

2015.02.11 18:55ma.hu

Elkezdtek leköszönni a HírTv-s műsorvezetők és riporterek - felmondásokról ír az Index, a hvg.hu és a Pesti Srácok is. A tévécsatorna egyik arcának számító Kovács Andrea a Pesti Srácoknak azt mondta, vállalhatatlan számára a pénteki fordulat, nem szeretne a tévénél maradni. Az Index és a hvg.hu pedig Szabó Anett távozását is megerősítette. A HírTv-től távozni „merő” szakemberek többsége az MTVA-nál számít munkára, a köztévé még decemberben jelentette be, hogy új hírcsatornát fog indítani.

Mint ismeretes, múlt hét pénteken lelkiismereti okokra hivatkozva távozott posztjáról Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet főszerkesztője, a HírTv elnöke, Gajdics Ottó, a Lánchíd Rádió főszerkesztője, Élő Gábor, az mno.hu főszerkesztője, Szikszai Péter, a HírTv vezérigazgató-helyettese, Csermely Péter, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese és Szerető Szabolcs, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese. A Pesti Srácok szerint Szerető időközben meggondolta magát, és marad a napilapnál.

Mint ismeretes, Simicska Lajos azon akadt ki múlt héten, hogy a kormány megegyezett az RTL Grouppal a reklámadó csökkentéséről, amely egyet jelent azzal, hogy szét akarják teríteni a reklámadót a hazai médiapiacon. A hvg.hu információi szerint „cserébe” arra kérte jobboldali médiabirodalmának rádiós, tévés és napilap vezetőit, hogy bírálják bártan magát Orbán Viktort. (Az újonnan kinevezett Magyar Nemzet-főszerkesztő, D. Hováth Gábor azt állította, Simicska nem kért tőlük 180 fokos fordulatot.) Mindenesetre, a milliárdos nagyvállalkozó még aznap kinevezte új embereit.

"Kineveztem az új ügyvezetőt és a főszerkesztőt, és a dolog el volt rendezve. Az árulóknak szevasz, akit kell még, azt kibaszom, mostantól csak a saját embereimre támaszkodom" – mondta pénteken a Magyar Narancsnak Simicska.

Mindazonáltal, a hvg.hu szerint az MTVA hiába nem zárkózik el a legismertebb hírtévések átvételétől, a közmédiában újabb elbocsátások várhatók: 177 fő kirúgásáról egyeztettek a szakszervezetekkel. A Népszabadság kedden pedig már meg is írta, hogy elbocsátották a köztévéből a kulturális szerkesztőség három ismert műsorvezetőjét, Giró-Szász Krisztinát, Sipos Anna Szilviát és Mohácsi Szilviát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.